Acasă » Electricitate » Cel puțin încă șase luni pentru noul studiu de fezabilitate privind reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Cel puțin încă șase luni pentru noul studiu de fezabilitate privind reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

29 iulie 2020
Electricitate
Energynomics

Energonuclear a scos la licitație, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, „Actualizarea Studiului de fezabilitate pentru execuția Proiectului Unităţilor 3 și 4 CNE Cernavodă”, a anunțat e-nergia.ro. Proiectul are un cost estimativ de 1 milion de lei și o durată de execuție a contractului de 6 luni. Consultantul trebuie să ofere și o analiză privind construirea unei singure unități nucleare,

Ministrul Economiei și Energiei, Virgil Popescu, a declarat pentru Energynomics anterior că PNIESC include construcția unui singur reactor, până în 2030. Consultanții interesați de actualizarea studiului de fezabilitate trebuie să depună ofertă până la data de 11 august. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, unde 40% înseamnă prețul și 60% componenta tehnică.

Premierul Ludovic Orban a dispus, la jumătatea acestei luni, constituirea Comitetului de coordonare strategică pentru implementarea Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă.

Comitetul va fi condus de ministrul Economiei, Virgil Popescu. Din componenţa organismului consultativ mai fac parte Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial şi Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *