Acasă » Electricitate » Forumul ROMÂNIA EFICIENTĂ: Rolul clădirilor în planul REPowerEU (24 noiembrie 2022)

Forumul ROMÂNIA EFICIENTĂ: Rolul clădirilor în planul REPowerEU (24 noiembrie 2022)

21 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

România Eficientă Forum, o conferință internațională dedicată eficienței energetice în clădiri, a devenit deja un eveniment emblematic în regiune, ajungând anul acesta la a patra ediție. În contextul crizei actuale a prețurilor la energie, care subliniază nevoia urgentă de a realiza un stoc de clădiri mai eficient și mai redus de carbon, tema ediției din acest an este „Rolul clădirilor în planul REPowerEU”.

Aprobat la jumătatea lunii mai de Comisia Europeană, planul REPowerEU stabilește o serie de măsuri pentru a reduce rapid dependența de combustibilii fosili ruși și pentru a avansa rapid tranziția ecologică, sporind în același timp rezistența sistemului energetic la nivelul UE.

Așadar, vă așteptăm să ne fiți alături la Forumul România Eficientă, pe 24 noiembrie, între orele 9:30 și 13:15, la POINT (str. General Eremia Grigorescu, 10, București) pentru a învăța de la experți, autorități publice și profesioniști din industrie despre cele mai recente actualizări legislative și de politici privind eficiența energetică în clădiri.

AICI ESTE AGENDA FORUMULUI

Experții vor discuta, de asemenea, despre oportunitățile și provocările eficienței energetice în clădiri din România și regiune, în timp ce vor explora tehnologii care pot contribui la decarbonizarea sectorului clădirilor.

Nu în ultimul rând, veți afla mai multe despre realizările recente ale Programului România Eficientă în ceea ce privește lucrările de renovare efectuate la diferite școli publice din diferite regiuni din România.

Conferința este organizată de Energy Policy Group (EPG) în cadrul Programului România Eficientă, un proiect multianual cu finanțare privată care promovează eficiența energetică în clădiri. Acesta își propune să promoveze eficiența energetică la nivel național prin campanii de informare publică, programe de educație, precum și lucrări de renovare la diferite școli publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *