Acasă » Termo » ENGIE va accelera investițiile în decarbonizare

ENGIE va accelera investițiile în decarbonizare

21 noiembrie 2022
Cogenerare
energynomics

Obiectivele de obținere a neutralității din perspectiva emisiilor de CO2 nu sunt ușor de atins nici în România, nici în altă țară, însă grupul ENGIE s-a angajat să atingă acest nivel în 2045.

”Obiective strategice ale ENGIE sunt de a accelera procesul de investiții în producția de energie din surse regenerabile și vrem să facem asta până în 2045. Nu e un obiectiv ușor de atins nici în România, nici în alte părți”, a declarat Alin Nicolae, Head of Energy Efficiency and Green Solutions, ENGIE România, la conferința „Cogenerare pentru eficiență energetică și integrarea regenerabilelor”, organizată de Energynomics.

Grupul ENGIE va accelera investițiile în energii regenerabile și în dezvoltarea infrastructurii energetice cu scopul eliminării emisiilor poluante în toate sectoarele de afaceri.

De asemenea, compania își propune ca 58% din volumul total al energiei pe care o va produce în 2045 să provină din surse regenerabile.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI ALIN NICOLAE

”Avem în prezent cinci fabrici pentru care trasăm acum acest drum al decarbonizării. Ne uităm la consumuri și la posibilitățile de a le optimiza și a obține noua țintă producție a energiei din surse regenerabile”, a adăugat Nicolae.

Conferința „Cogenerare pentru eficiență energetică și integrarea regenerabilelor” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Chimcomplex, Electro-Service RB, ENGIE Romania, Horváth, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *