Acasă » Electricitate » Focus pe eficiență energetică și operațională – cum abordează Claritech monitorizarea infrastructurii critice într-un oraș inteligent

Focus pe eficiență energetică și operațională – cum abordează Claritech monitorizarea infrastructurii critice într-un oraș inteligent

27 aprilie 2021
Digitalizare
energynomics

Menținerea continuității operaționale, reducerea consumurilor energetice și asigurarea conformității cu cerințele operaționale și de mediu sunt câteva subiecte pe care le-a abordat Cristian Croitor, Managing Director Claritech , în cadrul conferinței „Orașe inteligente – clădiri eficiente, infrastructură verde, digitalizare”, organizate de Energynomics.

Compania Claritech are o experiență de peste 14 ani în soluții pentru infrastructura de telecomunicații și pentru rețele IoT, în România, dar și în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Claritech proiectează, instalează și integrează sisteme de monitorizare la distanță pentru managementul infrastructurii critice a centrelor de date, rețelelor retail, depozitelor logistice, cât și sisteme și rețele pentru monitorizarea poluării aerului (stații mobile pentru monitorizarea poluării cu particule sau rețele urbane de senzori pentru calitatea aerului).

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN CROITOR

“În ultimii 10 ani am implementat numeroase proiecte de integrare de sisteme existente disparate, cu protocoale diferite sau cu echipamente din generații diferite – aici intervine know-how-ul nostru acumulat în zona de infrastructură critică, tot ceea ce are impact direct asupra operațiunilor, fie că vorbim de un business sau un oraș. Aplicăm, astfel, și în alte verticale soluții noastre de eficientizare, deja validate în experiența de până acum în domeniul telecomunicațiilor”, a spus Cristian Croitor.

„Putem livra soluții complete pentru toți cei care au responsabilități în zona de operare a infrastructurii orașelor, fie din zona publică sau privată. În plus, dispunem de o structură cu acoperire națională formată din echipe pentru instalare și mentenanță. Acest lucru ne permite să asigurăm servicii de integrare pentru mai mulți clienți, indiferent de zona geografică”, a mai spus Cristian Croitor.

“Performanța operațională și managementul eficient al costurilor sunt dezideratul oricărui business. Cu atât mai mult al celor care implică infrastructuri extinse și multe resurse. Tehnologia actuală, soluțiile optime și deciziile informate bazate pe datele colectate facilitează obținerea de rezultate eficiente”, este de părere Cristian Croitor, care a punctat în cadrul conferinței și principalele provocări ale clienților săi în domeniul monitorizării infrastructurii critice:

  • Performanțe slabe sau întreruperi în funcționarea sistemelor IT
  • Bugete limitate pentru mentenanța infrastructurii IT – centre de date, camere tehnice și sub-sistemele lor
  • Personal insuficient pentru operarea infrastructurii critice
  • Tranziția către eficiența energetică

Focusați pe îmbunătățirea eficienței energetice și pe reducerea costurilor operaționale, Claritech oferă soluții valide care facilitează automatizarea sistemelor de electroalimentare, de aer condiționat și ventilație, precum și a sistemelor de control acces și supraveghere. Integrează cu ușurință sistemele existente ale infrastructurii clientului, folosind soluții hardware, software și tehnologii IoT bazate pe senzori și echipamente digitale. Toate acestea pentru colectarea automată a datelor, agregarea și raportarea lor în platforme de tip dashboard.

Datele colectate și afișate în timp real, precum și analiza istoricului de date agregate reprezintă liantul esențial care conduce către decizii informate și corecte în ceea ce privește buna funcționare a oricărei infrastructuri critice.

Conferința „Orașe inteligente – clădiri eficiente, infrastructură verde, digitalizare” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri ABB, ACE Industrial Software, Bjorn Heizung, Claritech, Eaton, EnergoBit, Horvath & Partners, SAS România & Moldova, Wiren.

S-au înscris pe platforma MyConnector pentru a participa la dialog peste 240 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *