Acasă » Interes general » Feriboturile Seaspan realizate de Damen vor avea baterii de 2 MW și 200 mc de GNL stocate

Feriboturile Seaspan realizate de Damen vor avea baterii de 2 MW și 200 mc de GNL stocate

4 iunie 2019
Interes general
energynomics

Cele două feriboturi hibrid care vor fi construite pentru Seaspan Ferries la Damen Mangalia vor fi dotate cu baterii de 2 MW, dar vor permite inclusiv stocarea a peste 200 de metri cubi de Gaz Natural Lichefiat, a anunțat ministerul Economiei. Feriboturile au o lungime de 149 de metri și au fost proiectate astfel încât să permită încărcarea și transportul pe culoare cu o lungime totală de 1.034 metri.

Cele două nave vor intra în serviciul Seaspan Ferries ca parte a programului de înlocuire a flotei companiei. Navele vor fi clasificate de Bureau Veritas și vor intra în exploatare în 2021, construcția acestora începând la Șantierul Naval Damen Mangalia încă de anul acesta.

„Dovedim, o dată în plus, că parteneriatul dintre Damen si România este un succes. Vorbim despre încă un contract cu beneficii multiple pentru cel mai mare șantier din Europa și, implicit, pentru economia României. Contractul confirmă încă o dată capacitățile extraordinare de care dispunem în România, precum și calitatea resursei umane înalt calificate de pe șantier. Prin specialiștii din Șantierul Naval de la Mangalia avem capacitatea să construim în România o gamă largă de nave, complexe, de mare capacitate și foarte avansate din punct de vedere tehnologic. România redevine astfel un lider în Europa în construcția navală”, a declarat Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *