Acasă » Termo » CE Oltenia anunță că toate cele 11 grupuri energetice vor respecta cerințele UE în martie 2020

CE Oltenia anunță că toate cele 11 grupuri energetice vor respecta cerințele UE în martie 2020

4 iunie 2019
Cogenerare
energynomics

În 2018, au fost implementate și puse în funcțiune 3 instalații complete pentru reducerea emisiilor de NOx, la grupurile energetice nr. 5 și 7 – SE Turceni și grupul energetic nr. 6 – SE Rovinari, anunță CE Oltenia, precizând că toate grupurile energetice ale companiei vor fi conforme cu actualele cerințe ale Uniunii Europene începând de la 30 martie 2020.

Într-un comunicat de presă, CE Oltenia prezintă stadiul investițiilor de mediu pentru conformarea societății cu valorile emisiilor de NOx impuse de Uniunea Europeană.

În prezent, a fost demarată procedura de atribuire a achiziției pentru 4 instalații, având ca obiect „Instalație de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 și 4 – SE Rovinari”, respectiv „Instalație de reducere a emisiei de NOx din gazele de ardere la grupurile energetice nr 3 și 4 – SE Turceni”.

Pentru celelalte 4 instalații, respectiv grupurile energetice nr.7 și 8 – SE Ișalnița și grupurile energetice nr.1 și 2 – SE Craiova II, procedura este în faza de avizare a documentației în Comisia Tehnică de Avizare a CE Oltenia.

În conformitate cu Legea nr.278/2013 privind emisiile industriale (transpunerea Directivei 2010/75/UE), instalațiile mari de ardere trebuie să respecte valori ale emisiilor de NOx sub limita de 200 mg/Nmc.

Un comentariu la „CE Oltenia anunță că toate cele 11 grupuri energetice vor respecta cerințele UE în martie 2020”

  1. Se pare ca toate grupurile energetice de la CEO Oltenia si-au terminat durata de viata din pdv tehnologic.Cred ca ar fi mai bine sa va ganditi sa puneti in functiune un grup nou , actiune pe care o amanati de cca 15 ani .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *