Acasă » Interes general » EY: Perioada următoare devine din ce în ce mai intensă prin prisma raportărilor de sustenabilitate și a finanțărilor europene

EY: Perioada următoare devine din ce în ce mai intensă prin prisma raportărilor de sustenabilitate și a finanțărilor europene

28 iunie 2022
ESG
Bogdan Tudorache

Ernst & Young marchează 30 de ani de activitate în România, iar perioada următoare devine din ce în ce mai intensă prin prisma cererilor și raportărilor de sustenabilitate, a spus Mihai Drăghici, Director Business Consulting, EY, în cadrul Energy Strategy Summit 2022, un eveniment organizat de Energynomics.

”Pe parcursul acestor 30 de ani am susținut mediul de business. Aș vrea să menționez două soluții pe care EY le are în implementare și desfășurare în România, pentru susținerea tranziției energetice. Prima este un pachet de servicii ce are în vedere pregătirea strategiei de decarbonare pentru companiile din România, mergând inclusiv la pregătirea raportărilor de sustenabilitate. Această soluție este cu atât mai importantă în contextul pachetelor legislative pe care le așteptăm la nivelul UE, precum mecanismul taxării la graniță a emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru a păstra competitivitatea companiilor europene. Urmărim, de asemenea, legislația cu privire la raportarea pe zona de sustenabilitate, care va intra în vigoare în 2023, și care, cel mai probabil, se va aplica tuturor companiilor cu peste 500 de angajați. Nu în ultimul rând, trebuie să avem în vedere creșterea prețurilor la energie electrică și CO2. Avem în derulare proiecte adaptate la aceste contexte și considerăm că în perioada următoare această solicitare va deveni tot mai pregnantă, pentru a face față costurilor tot mai mari cu energia și cererilor acționarilor și clienților din vestul Europei. Avem companii în România care ne-au spus că au primit de la clienții lor din vestul Europei solicitări pentru a prezenta metodele concrete de reducere a emisiilor de CO2 în România – pentru că deja mare parte din firme raportează aceste emisii pe Scopul 3, cel mai extins, care include și lanțul de aprovizionare”, a spus el.

”A doua soluție este cea cu privire la accesarea fondurilor europene, disponibile în România și la nivelul UE. EY asigură pregătirea cererilor de finanțare la nivelul UE, cel puțin pe zona de Innovation Fund, care are o finanțare generoasă pentru zona de energie. Anul trecut au fost depuse, pe Innovation Fund, peste 300 de aplicații, din care au fost selectate 4-5. EY a fost una din companiile care au construit una din aplicațiile câștigătoare. Astăzi lucrăm în mod activ la pregătirea cererilor de finanțare din România și mergem inclusiv mai departe, pentru suport în implementare. Ne uităm cu interes la apelul pentru zona de stocare și la apelul pentru eficiență energetică”, a adăugat el, menționând și o aplicație dedicată, pe site-ul EY, care ajută la reconfigurarea aplicațiilor.

Energy Strategy Summit 2022 a fost organizat de Energynomics cu sprijinul partenerilor săi: ABB, BCR, CE Oltenia, Chimcomplex, Eaton, Electrica Furnizare, Electroalfa, EnergoBit, Enevo Group, European Energy, Eximbank, EY, Franklin Templeton, Horváth, ING, Hidroelectrica, Marsh, MET Energy România, Nuclearelectrica, BCR Pensii, Photomate, Powertis, Renomia Gallagher, Schneider Electric, Transelectrica, Volt, wpd.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *