Acasă » Interes general » Executivul a rezolvat problema vidului de putere din ministere

Executivul a rezolvat problema vidului de putere din ministere

7 octombrie 2019
Interes general
Energynomics

Executivul a decis, luna trecută, prin ordonanță de urgență, ca secretarul general al unui minister să fie ordonator principal de credite în situația vacanței funcției de ministru sau în cazul imposibilității absolute a ministrului de a-și exercita atribuțiile. Ajunsă în dezbaterea Senatului, ordonanța a fost modificată în comisii astfel încât secretarul general să fie și reprezentant legal în lipsa unui titular la minister.

În urma ordonanței Guvernului, care modifică Codul Administrativ în acest scop, secretarii generali ai ministerelor au putut prelua atribuțiile de a aproba plata salariilor, achita facturi și onora obligații contractuale și de plată, inclusiv privind fondurile europene, conform profit.ro.

Ajunsă în dezbaterea senatorilor, ordonanța a fost modificată recent în comisia de specialitate astfel încât secretarul general al unui minister să aibă și calitatea de ”reprezentant legal” al instituției în lipsa titularului ministerului. Astfel, secretarul general al ministerului va îndeplini ”calitatea de ordonator principal de credite și de reprezentant legal, pe perioada vacanței funcției de ministru sau în situația în care acesta se află în imposibilitatea absolută a exercitării atribuțiilor”, arată textul modificat al ordonanței. Modificarea va trebui votată atât de plenul Senatului, cât și de către Camera Deputaților, pentru a putea intra în vigoare.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.