« Toate evenimentele

Energynomics Awards 2020 – Elementele esențiale

03 Dec 2020 @ 18:00 - 21:00

Pe 3 decembrie, vă invităm la cea de-a 8-a ediţie a Galei premiilor pentru energie organizate de Energynomics! Evenimentul fanion al Energynomics va reuni câteva zeci dintre înalții reprezentanți ai celor mai importante și mai dinamice companii din industria energetică românească, în format ONLINE, pentru a sărbători performanța, rezistența și inventivitatea industriei energetice românești. 

Cea de-a 8-a ediție a Galei premiilor pentru energie organizate de Energynomics va pune punct agitației de peste an din mediul de afaceri, pentru a deschide sezonul de vacanță și a da startul la noi planuri ambiţioase pentru anul 2021!

Încă o dată, vom indica spre marii performeri ai anului. Toate sectoarele – energie electrică, petrol şi gaze, energii regenerabile, energie termică, minerit și toate temele – eficiență energetică, energie inteligentă, fuziuni şi achiziţii, investiții, vor fi puse într-o lumină corectă și echilibrată.

În multe privințe, 2020 ne-a transformat pe toți într-un fel de filosofi. Pe măsură ce lumea s-a schimbat în jurul nostru, a devenit obligatoriu să acceptăm și schimbările din interior. Acest lucru ne-a forțat să ne concentrăm pe ceea ce este esențial și, în primul rând, am redescoperit importanța continuității. „Continuă și livrează ceea ce ai promis” a fost mantra pentru majoritatea oamenilor și organizațiilor în acest an, pentru că mulți sunt cei care depind de noi și pentru că ne pasă.

A fost dur și ne-a încărcat, în plus, cu responsabilitatea de a ne concentra asupra activelor cheie; am renunțat la cele la care puteam renunța pentru a ne putea menține obiectivele de ansamblu. În același timp, ne-am pregătit pentru următoarea lovitură care ne paște, fără îndoială, și e bine să avem resursele pregătite pentru a răspunde și pentru a ne adapta la orice ar putea să apară.

De aceea, tema ediției 2020 a Galei Premiilor Energynomics este “Elementele esențiale”!

 

Energynomics Awards se bucură de susținerea și încrederea celor mai reputate instituții și asociații profesionale din domeniul energetic autohtonProiectul energynomics Awards este în cea mai mare măsură autofinanțat, propus și organizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro și partenerii săi: CEZ România, Chinook Consulting Services, CIS GAZ, ENGIE România, Electrica Serv, ING Bank, Megaconstruct, MET România Energy, Nuclearelectrica, Romgaz.

Partenerii strategici ai energynomics Awards 2020 sunt: ACUE, ARBIO, AFEER, AIIR, ARPEE, CNR-CME, EFdeN, EPG, FPPG, PATRES, ROEC, ROPEPCA, RPIA, RWEA, RBSTA.

Partenerii media ai energynomics Awards 2020 sunt: BusinessMark, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, Radio România Actualități, Transilvania Business.

Partener monitorizare: Klarmedia

Participare

Accesul la competiție este liber și gratuit pentru oricare companie care activează în domeniul energetic românesc, indiferent de mărime, sector de activitate sau structură a acționariatului. Pentru o listă cu cele mai frecvente întrebări legate de Energynomics Awards 2020  vizitaţi pagina special actualizată cu cele mai noi informaţii.

Din 2013, gala Energynomics Awards își asumă ca rol principal să ofere comunității energetice din România modele de succes, repere aspiraționale și studii de caz din partea unor organizații și personalități excepționale.

Totodată, premiile Energynomics își propun să scoată în evidență reușitele din domeniul energetic, pentru o mai bună vizibilitate în fața partenerilor de afaceri și a publicului larg.

Juriul

Pentru selectarea câştigătorului, juraţii vor examina fiecare candidatură pe baza a trei principii fundamentale:

SUCCES – candidaturile trebuie să poată proba reușita comercială în sectorul de activitate al companiei respective
IMPACT – candidaturile trebuie să aibă un impact cuantificabil asupra sectorului energetic, asupra comunității sau economiei în ansamblu
INOVAȚIE – candidaturile trebuie să poată proba introducerea în sectorul energetic românesc a unor produse/servicii/practici de busines inovative care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a afacerilor

Calendarul competiţiei

15 octombrie – 15 noiembrie – Colectarea proiectelor candidat

20 noiembrie – Proiectele sunt transmise Juriului. Juraţii pot cere informaţii suplimentare

21 noiembrie – Juriul primește informaţiile suplimentare

25 noiembrie – Juriul stabilește proiectele câștigătoare

3 decembrie – Gala de înmânare a premiilor și a statuetelor Energynomics.ro Awards 2020

Petrol și gaze, regenerabile, electricitate și termoficare, producători sau distribuitori, furnizori de servicii sau echipamente, tineri şi seniori, cu toții sunt bine veniți la Gala energynomics Awards 2020, locul unde recunoaștem și sărbătorim reușita și bunele practici de peste an, în sectorul energetic din România.

Premii și categorii

Premiile energynomics se acordă anual, începând din 2013. Premiile au un caracter simbolic și nu sunt însoțite de o recompensă financiară. Premiile își propun să promoveze abordările, ideile și oamenii care au avut realizări deosebite ce pot fi înscrise într-una dintre categoriile de mai jos:

Responsabilitate socială

Premiul recompensează compania care a avut cel mai important impact asupra comunității în care activează (donații, sponsorizări, responsabilitate față de mediu, alte forme de CSR).

Eficiență energetică

Premiul recompensează compania care a implementat un proiect remarcabil de eficiență energetică la nivel național sau local, prin reducerea consumului de energie obținută, prin impactul favorabil asupra business-ului și mediului înconjurător, prin finanțarea atrasă și prin calitatea comunicării proiectului ca reper și model de bună practică.

Tranzacția anului

Premiul recompensează compania care a reușit cea mai importantă procedură de achiziție/preluare/fuziune/farm-in/farm-out. Printre criteriile de analiză: mărimea și impactul operațiunii (raportat la mărimea inițială a companiei), perspectivele de dezvoltare ale companiei rezultate, gradul de inovație.

Finanțarea / investiția anului

Premiul recompensează compania/companiile care au reușit cea mai inventivă și de impact finanțare și/sau investiție pentru sectorul energetic din România. Printre criteriile de analiză: structura acordului de finanțare, anvergura investiției, impactul asupra companiei beneficiare, creșterea de afacere anticipată, beneficii pentru acționari.

Premiera anului

Premiul recompensează compania care a venit cu cea mai interesantă noutate în acest an: nou intrată în România, extindere de domeniu, nou proiect de amploare, tehnologii neutilizate până în prezent.

Managerul anului

Premiul recompensează cel mai inventiv, inspirațional și de impact manager din sectorul energetic românesc. Printre criteriile de analiză: managerul a probat capacități de leadership, a contribuit la creșterea companiei, a introdus și aplicat strategii de business inovative.

Premiul pentru întreaga carieră

Premiul recompensează o personalitate a industriei energetice din România (capacități de leadership, contribuții la dezvoltarea companiei, a introdus și aplicat strategii de business inovative, a creat școală).

ÎNSCRIE-TE ÎNTRE PARTICIPANȚII LA ENERGYNOMICS AWARDS 2020!

Premiul pentru reușite extraordinare

Premiul recompensează compania care s-a remarcat printr-o reușită punctuală, cu mare impact, care a atras atenția și a devenit reper în cadrul industriei, pe parcursul ultimului an.

Premiul “Mihnea Constantinescu” pentru excelență în serviciul public

Premiul se acordă unei personalități care demonstrează la cel mai înalt nivel devotamentul, eficiența și eficacitatea eforturilor în serviciul public, care contribuie la creșterea gradului de informare a publicului, cu performanțe deosebite în administrația publică sau în promovarea de politici publice și legislație, relevante pentru domeniul energetic.

Tânărul profesionist în energie

Această categorie este deschisă tinerilor profesioniști din România – sub 35 de ani – cu până la 10 ani de experiență în industria energetică. Recompensează activitatea şi reuşitele probate în anul 2018, cu relevanţă în energetica românească şi regională.

Evenimente următoare