« Toate evenimentele

Energy Strategy Summit 2018 – Ce ne trebuie pentru pasul următor

06 Jun 2018 @ 17:00 - 07 Jun 2018 @ 18:00

Pe 6-7 iunie, energynomics.ro organizează cel mai important eveniment al verii pentru industria energetică din România: Energy Strategy Summit 2018. A patra ediţie a summitului reuneşte cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România, la Sinaia, pentru o analiză a strategiilor naționale, europene şi corporative – după reușita edițiilor din 20172016 şi 2015.

În plus față de edițiile anterioare, am pregătit o Cină festivă, programată pe 6 iunie, la Palatul Foișor, pentru o conversație la nivel înalt menită să exploreze tendințele și oportunitățile din regiune în legătură cu viitorul industriei energetice.

Energy Strategy Summit 2018 va reuni peste 30 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile de reglementare, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar.
[formularEveniment2]Ratecard complet

Energy Strategy Summit 2018 este organizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro, în parteneriat cu reputate organizații ale industriei precum ACUE, AFEER, AIIR-FV, ARPEE, CNR-CME, FPPG, RBSTA, ROPEPCA, RPIA și RWEA, cu sprijinul Automobile Bavaria, BCR, CIS-GAZ, EnergoBit, ING Bank, Lukoil, MET România Energy, Nuclearelectrica, Phoenix Contact, Ridgid – Emerson, Romgaz, SAS, Schneider Electric România, Transelectrica.

Coperta-Raport-ESS-2017-210x300Summit-ul pentru strategie energetică este o reuniune la nivel înalt pentru industria energetică românească și regională, desfăşurată pe parcursul a două zile.

Pe 6 şi 7 iunie, cei mai influenţi factori de decizie din industria energetică românească se vor întâlni în cea mai amplă dezbatere profesională dedicată strategiilor naționale, europene şi corporative, cu sesiuni plenare, workshop-uri sectoriale, prezentări individuale și dezbateri în format masă rotundă.

Cea de-a 4-a ediție a Energy Strategy Summit (6 iunie), completată cu o cină VIP (6 iunie), va aborda temele de maximă actualitate pentru industria energetică din România și din regiune în acest an. Vor exista 4 sesiuni plenare pentru ca liderii din cele mai dinamice organizații să-și exprime opiniile cu privire la strategiile de investiții, strategiile de integrare și strategiile de transformare. Vom analiza cele mai proeminente sectoare ale momentului: O&G – explorare, transport, procesare, Regenerabile – O&M, prosuming, concurență și Orașe inteligente – eficiență energetică, cogenerare.

Coperta-raport-ESS-2016Vom continua să stimulam colaborarea inter-instituţională între Guvern, Parlament, autorități locale, organisme de reglementare și parteneri externi. La fel ca în 2017, 2016 și 2015, energynomics.ro va furniza autorităților un raport cuprinzător al ediției din 2018 al Energy Strategy Summit, pentru ca Guvernul şi autorităţile de reglementare să îl ia în considerare în elaborarea de politici naţionale în domeniul energiei.a

 AGENDA

Ziua 1 – Miercuri, 6 iunie – Castelul Foișor, Sinaia

17.00 – 17.30 ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR
17.30 – 18.00 Transport cu autocarul de la Hotel Mara la Castelul Foișor
Coperta-raport-ESS-201518:00 – 21:00 CINĂ VIP, la Castelul Foișor, Sinaia

* Biletul de participare la Cina festivă (6 iunie), în limita a 50 de locuri, permite accesul la toate lucrările Summitului din 7 iunie!

Ziua 2 – Joi, 7 iunie – Hotel Mara, Sinaia

06.30 – 08.30 Transport autocar de la Piața Victoriei, București la Hotel Mara, Sinaia
08:30 – 09:00 ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR
09:00 – 09:05 Cuvânt de deschidere din partea organizatorilor
09:05 – 09:20 Deschiderea oficială: Florin-Radu Ciocănelea, consilier al primului ministru cu atribuții în domeniul energetic
09:20 – 11:00 SESIUNE PLENARĂ 1 – Strategii pentru investiții – cadru legal și stimulente eficiente

Principalele elemente ale cadrului legislativ cu impact asupra politicilor investiționale ale companiilor * Care este spațiul de îmbunătățire a cadrului legislativ sau de reglementare pentru încurajarea investițiilor * Care sunt principalele investiții planificate și în ce stadiu se află * Provocări (impedimente) în realizarea (la termen) a investițiilor planificate

 • Florin-Radu Ciocănelea, consilier al primului ministru cu atribuții în domeniul energetic
 • Dan Silviu Baciu, Director General CONPET SA
 • Vasile Ciolpan, Director Departament Trading Energie, Romgaz
 • Bogdan Simion, Data Analytics Advisor, Gas Infrastructure Europe- GIE
 • Lăcrămioara Diaconu-Pințea, Membru Directorat OMV Petrom responsabil Divizia Downstream Gas

Moderator: Gabriel Avăcăriței, WMEC

11:00 – 11:15 PAUZĂ DE CAFEA ȘI NETWORKING
11:15 – 12:45 SESIUNE PLENARĂ 2 – Strategii pentru integrare – viziune pe termen lung și oportunități de piață

Principalele acțiuni de realizat pentru îmbunătățirea integrării regionale a industriei energetice din România * Ce trebuie actualizat în cadrul legislativ sau de reglementare pentru încurajarea interconectărilor * Câștiguri directe (imediate) vs dezvoltare pe termen lung * Stadiul și perspectiveșe marilor proiecte de investiții * Provocări în valorificarea oportunităților de piață (cotații internațională, noi descoperiri, redesenarea relațiilor energetice regionale, politici europene)

 • Constantin Gheorghe, președintele ACROPO
 • Sorin Gal, director general pentru petrol și gaze la Agenția Națională pentru Resurse Minerale – ANRM
 • Andrey Bogdanov, Președinte al Directoratului — Director General Executiv al “PETROTEL-LUKOIL”
 • Oana Mogoi, Sector Head Utilities & Natural Resources – ING
 • Harald Kraft, președintele ROPEPCA
 • Cătălin Aramă, Director General CERT.RO

Moderator: Varinia Radu, WMEC

12:45 – 14:00 PRÂNZ DE LUCRU
14:00 – 14:20 Invitat special: Anton Anton, ministrul Energiei
14:20 – 15:40 SESIUNE PLENARĂ 3 – Strategia pentru transformare – noi tehnologii și modele de afaceri

Impactul noilor tehnologii asupra modelelor de afaceri din industria energetică * Diversificare vs specializare pe nișe * Expansiune regională sau focalizare pe piața internă * Tranziția energetică pentru decarbonizare: obligații, oportunități, riscuri * Reglementări și proiecte europene – contribuția României * Piața de energie – impactul liberalizării prețurilor

 • Petre Stroe, director general, MET România Energy
 • Mihaela Coroiu, Marketing Director EnergoBit
 • Ioana Gheorghiade, Executive Director Corporate Risk Underwriting BCR
 • Adrian Șuța, Director, Direcția pentru Relațiile cu Autoritățile de Reglementare și ENTSO-E, Transelectrica
 • Ovidiu Bălăcescu, membru al Directoratului CE Oltenia

Moderator: Ion Lungu, președintele AFEER

15:40 – 16:00 PAUZĂ DE CAFEA ȘI NETWORKING
16:00 – 17:30 SESIUNE PLENARĂ 4 – Orașe inteligente, regenerabile, eficiență energetică, cogenerare

Cum deblocăm potențialul de dezvoltare al sectorului regenerabilelor * Prosumer-ul – sperietoare sau soluție salvatoare * Motoarele eficienței energetice – tehnologie, finanțare, bune practici * Tehnologia informației – noi direcții de integrare, control și optimizare a operațiunilor din industra energetică

 • Zoltan Nagy-Bege, vice-președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie – ANRE
 • Răzvan Copoiu, Vice Președinte Industrie Europa de Sud-Est Schneider Electric
 • Dorian Hodorogea, Analytics Consultant, SAS Romania
 • Cristian Pîrvulescu, director executiv Enevo Group
 • Constantin Ichimoaei, director executiv ABB
 • Marius Cătălin Lepinzean, Business Development Manager, Phoenix Contact

Moderator: Răzvan Grecu, președintele ARPEE

17:30 – 18:00 RECEPȚIE DE RĂMAS BUN

* Biletul de participare la lucrările Summitului (7 iunie), în limita a 150 de locuri, NU permite accesul la Cina Festivă din 6 iunie!

Pentru detalii privind oportunitățile de sponsorizare și parteneriate, precum și despre beneficiile implicării în Energy Strategy Summit 2018, descarcă prezentarea .pdf și contactează-ne la office (at) energynomics.ro sau la telefon 021 2302 022!

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Agerpres, Transilvania Business

Acreditare jurnalişti

Toți jurnaliştii interesați să participe la Energy Strategy Summit 2018 sunt rugați să solicite acreditarea. Vă rugăm să ne trimiteți numele, organizația, telefonul, adresa de e-mail și website-ul organizației la [email protected].

Subliniem că orice preluare de informaţii trebuie să includă o mențiune specifică a evenimentului și a organizatorilor, de tipul „… a spus XXX, în cadrul Energy Strategy Summit 2018, organizat de energynomics.ro”.

[formularEveniment2]Ratecard complet

Evenimente următoare