« Toate evenimentele

Puterea cogenerării – subvenții, tehnologii, modele de business (EBC, 21 iunie)

21 Jun 2018 @ 09:00 - 13:00

 Joi, pe 21 iunie, de la ora 09:00, la sediul ELCEN, sala de conferințe CET Grozăvești, din Splaiul Independenței 229, Bucureștienergynomics.ro vă invită la o nouă  întâlnire informală pentru experţii şi decidenţii din industria energetică, sub umbrela Energy Breakfast Club: Puterea cogenerării – subvenții, tehnologii, modele de business. Este deja bine-cunoscut faptul că centralele termice în cogenerare permit reduceri importante de costuri și o eficiență energetică îmbunătățită, prin faptul că folosesc materia primă pentru produce nu doar energie electrică, ci și energie termică. Și totuși, în ciuda acestei înțelegeri concretizate inclusiv în documente programatice la nivel european și național, cu toate schemele de sprijin, capacitățile de generare având la bază cogenerarea nu se dezvoltă pe cât pare a permite piața, nici ca soluție pentru încălzirea centralizată, nici în industrie sau în sectorul horeca. Vino la Energy Breakfast Club pentru o discuție cu experții din companiile care asigură energie în cogenerare, pentru a descoperi care sunt provocările sectorului și eventuale exemple de bune practici care au la bază fie scheme de sprijin eficiente, fie soluții tehnologice adaptate, fie modele de afaceri flexibile!! [formularEveniment] a

Eveniment recomandat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE.

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: CIS-GAZ, ELCEN, MET România Energy.

 a

VORBITORI

Claudiu-Cretu-150pxClaudiu Crețu, administrator special ELCEN

a

a

a

a

Petre-Stroe-150-pxPetre Stroe, director general, MET România Energy

a

a

a

a

Sebastian-Calugar-150pxSebastian Călugăr, director general, CIS-GAZ

a

a

a

a

TEME

Vor participa specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în sector. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Energiei).

Banner-EBC-Free-Magazine-730x150-2Anii viitori ne vor pune în fața unor provocări din ce în ce mai complicate, odată cu ieșirea din sistem a tot mai multor termocentrale uzate moral și tehnic, dar cu tot mai mulți consumatori învățați să își asigure individual necesarul de energie termică. Vino la Energy Breakfast Club pentru a discuta despre soluțiile disponibile pentru modernizarea sistemelor de termoficare și pentru asigurarea căldurii și apei calde la nivel individual, precum și pentru spațiile publice și cele industriale!

  • Condiții preliminare pentru utilizarea eficientă a unei centrale în cogenerare (resurse, acces, profilul consumatorilor etc)
  • Servicii specifice pentru optimizarea investiției în cogenerare
  • Ce proiecte de cogenerare merită să fie finanțate – calcule de fezabilitate
  • Tehnologii adaptate la profilul consumului deservit
  • Cogenerare în România – condiții specifice, cazul comunităților urbane

Au confirmat deja participarea peste 30 de persoane, reprezentanți ai unor organizații precum AON România, CBRE, CET Govora, Cogenerg Services, D’Estate, Ecohornet, Emerson, EnergoBit, Garanti Bank, Ijdelea Mihailescu Spari, Jereh, Kawasaki, Logstor, Sixt, SRL Horus, MET România Energy, Romelectro, Teb Energy Business, WeTranslate.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza confirmării de participare transmise de energynomics.ro. Ne poți scrie la office @ energynomics.ro pentru a solicita o invitație!

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Din postura de gazdă, începând cu ora 08:30, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.

Clubul se închide la ora 13.

Evenimente următoare