Acasă » Interes general » Dezvoltare profesională » Enel, prima companie italiană care aderă la principiile fiscale responsabile ale B Team

Enel, prima companie italiană care aderă la principiile fiscale responsabile ale B Team

Gabriel Avăcăriței

Enel devine prima companie italiană care aderă la principiile fiscale responsabile ale B Team, dezvoltate de grupul internațional B Team, pentru a promova practici fiscale responsabile și sustenabile.

„Credem cu tărie că transparența fiscală promovează dezvoltarea sustenabilă”, a declarat Alberto De Paoli, director financiar al Grupului Enel.

„În conformitate cu noul concept de capitalism al părților interesate care ne ghidează acțiunile, suntem convinși că organizațiile, acum mai mult ca oricând, trebuie să joace un rol important în progresul economic, social și sustenabil al țărilor în care sunt prezente. În plus, față de investițiile generate, oportunitățile de angajare și o creștere adecvată pe termen lung, această contribuție este, de asemenea, direct legată de plata contribuțiilor fiscale. Aderarea la principiile fiscale responsabile ale B Team este o confirmare suplimentară a importanței pe care Grupul Enel o acordă variabilei fiscale și rolului pe care îl joacă în dezvoltarea societății noastre”.

Principiile fiscale responsabile ale B Team au fost concepute de un grup de companii multinaționale, cu sprijinul reprezentanților societății civile, investitorilor și instituțiilor internaționale, și au fost prezentate în februarie 2018 la Conferința Tax &SDG, care a avut loc la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York. Aceste principii reprezintă primul efort comun realizat de un grup de societăți transsectoriale și interregionale pentru a defini cele mai bune practici în șapte domenii-cheie ale impozitării, de la guvernanța corporativă la relațiile cu autoritățile și cu toate părțile interesate, toate în numele unui comportament fiscal transparent.

Aderarea Enel la Principiile Fiscale Responsabile este un semnal major care subliniază și confirmă viziunea durabilă a Grupului că impozitarea constituie un alt aspect crucial al sustenabilității corporative. Enel încurajează adoptarea unor practici fiscale responsabile în toate țările în care își desfășoară activitatea, în sprijinul unor sisteme fiscale echitabile și eficiente care aduc contribuții asupra societății și a dezvoltării durabile.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *