Acasă » Interes general » Mediu » BASF și RWE colaborează în domeniul noilor tehnologii pentru protecția mediului

BASF și RWE colaborează în domeniul noilor tehnologii pentru protecția mediului

1 iunie 2021
Interes general
Gabriel Avăcăriței

Reprezentanții BASF și RWE au prezentat un nou proiect, care arată modul în care producția industrială poate deveni durabilă și sustenabilă pe viitor. Proiectul prevede construcția unui parc eolian offshore, cu o capacitate de 2 GW, care are rolul de a furniza platformei chimice Ludwigshafen energie electrică verde, inclusiv pentru producția de hidrogen fără emisii de CO2.

Scopul proiectului este de a electrifica procesele de producție ale substanțelor chimice de bază, procese care se bazează în prezent pe combustibili fosili.

Acest lucru va implica utilizarea tehnologiilor fără emisii de CO2, cum ar fi cuptoarele cu abur încălzite electric, pentru a produce produse petrochimice. BASF lucrează deja cu parteneri la dezvoltarea acestor tehnologii.

Pentru a avansa proiectul comun, directorii executivi ai BASF și RWE au semnat o scrisoare de intenție care vizează o cooperare pe scală largă, pentru crearea de capacități suplimentare de producție a energiei regenerabile și utilizarea tehnologiilor inovatoare pentru protecția mediului.

Noile planuri ar putea duce la evitarea generării a aproximativ 3,8 milioane de tone metrice de emisii de CO2 pe an, din care 2,8 milioane de tone ar proveni chiar de la BASF, din Ludwigshafen.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *