Acasă » Electricitate » Enel și Enap inaugurează prima uzină geotermală din America de Sud, Cerro Pabellón

Enel și Enap inaugurează prima uzină geotermală din America de Sud, Cerro Pabellón

14 septembrie 2017
Electricitate
energynomics

Enel și ENAP au inaugurat Cerro Pabellón, prima centrală geotermală din America de Sud și prima instalație de acest tip pe scală largă, care va fi construită la o altitudine de 4.500 de metri deasupra nivelului mării.

Ceremonia de inaugurare, care urmează după începerea operațiunilor la cea de-a doua unitate a celor două unități de 24 MW, a fost deschisă de președintele Republicii Chile, Michelle Bachelet, și au participat ministrul chliean al Energiei, Andrés Rebolledo, ministrul Mediului, Marcelo Mena, CEO-ul și directorul general al Enel, Francesco Starace, CEO-ul ENAP, Marcelo Tokman și Antonio Cammisecra, șeful diviziei de energie regenerabilă, Enel Green Power, conform unui comunicat al companiei.

“Suntem mândri că inauguram Cerro Pabellón, care este o piatră de hotar nu numai pentru noi, ci pentru întreaga America de Sud și va ajuta Chile să își diversifice mixul energetic”, a declarat CEO-ul Enel, Francesco Starace. “Construcția lui Cerro Pabellón a reprezentat o provocare tehnică și umană pe care am reușit să o rezolvăm cu succes datorită efortului unei echipe extrem de specializate care a lucrat în mijlocul frumuseții și asprimei deșertului. Pentru Chile, sperăm ca asta să însemne punctul de plecare al unei noi căi de dezvoltare a energiei pentru a stimula creșterea sectorului său geotermal, care poate influența un potențial semnificativ și disponibilitatea resurselor”.

Cerro Pabellón se află în deșertul Atacama, în cartierul Ollagüe, regiunea Antofagasta, și este alcătuit din două unități cu o capacitate instalată brută de 24 MW fiecare și cu o capacitate totală de 48 MW. Odată ce va fi complet operațional, va fi capabil să producă în jur de 340 GWh pe an, echivalent cu nevoile de consum a mai mult de 165.000 de gospodării din Chile, evitând emisiile anuale de peste 166.000 de tone de CO2 în atmosferă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *