Acasă » Electricitate » Electrica Furnizare – proiect de construcție la cheie a unei centrale solare de 0,2 MW

Electrica Furnizare – proiect de construcție la cheie a unei centrale solare de 0,2 MW

19 ianuarie 2023
Electricitate
energynomics

Electrica Furnizare realizează un proiect de construcție la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice de 0,2 MW pentru Fermador din Iaşi, companie cu capital 100% românesc, unul din liderii locali ai industriei avicole.

Soluția fotovoltaică la cheie va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 53 de tone pe an.

Potrivit unui comunicat al Electrica Furnizare, compania continuă să îşi consolideze şi în anul 2023 poziția în piața serviciilor şi soluțiilor energetice prin demararea unui nou parteneriat cu Fermador, companie cu capital 100% românesc ce deține ferme de creştere a păsărilor, o fabrică de nutrețuri combinate, un abator şi o stație de incubație de ultimă generație, cât şi o rețea de 21 de magazine.

„Electrica Furnizare continuă extinderea parteneriatelor în piața soluțiilor şi serviciilor energetice pentru dezvoltarea sustenabilă a tuturor industriilor din România, fiind preocupată de susținerea tranziției către energia axată pe sursele regenerabile care implică emisii reduse de carbon. Dezvoltarea parteneriatului cu Fermador şi în zona soluțiilor energetice, prin inițierea unui proiect la cheie care implică şi obținerea calității certificate de prosumator, reprezintă modelul de colaborare pe care Electrica Furnizare îl promovează în relație cu partenerii de afaceri: furnizare de energie electrică, gaze naturale şi soluții energetice”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienți – Cheie, Electrica Furnizare.

Montarea celor 384 de module fotovoltaice de 540 Wp se va realiza pe acoperişul fermei Fermador din Henci, puterea total instalată fiind de 0,2 MW.

„La Fermador, avem grijă de calitatea puiului, începând cu producția de ouă de incubație, producția de pui de o zi în stația de incubație, continuând cu fermele de creştere, prin producerea hranei şi printr-o abatorizare cu tehnologie de ultimă generație, un transport rapid şi sigur şi o rețea extinsă de magazine. De peste două decenii avem grijă ca masa în familie a clienților noştri să fie mai mult decât un moment frumos cu cei dragi. Tranziția către energie verde, grija față de mediul înconjurător şi, nu în ultimul rând, creşterea eficienței energetice reprezintă preocupări constante ale companiei noastre. Astfel, continuăm aceste investiții prin implementarea unui proiect fotovoltaic la cheie, împreună cu Electrica Furnizare, fiind mulțumiți de colaborarea avută de-a lungul timpului cu partenerul nostru”, a declarat Cătălin Mihalache, director general, Fermador.

Electrica Furnizare oferă consultanță la nivel național şi propune soluții personalizate pentru toate segmentele de clienți şi tipurile de industrie. Compania a implementat cu succes numeroase proiecte care presupun livrarea de soluții fotovoltaice la cheie pentru producerea energiei verzi la clienții finali, cu sau fără introducere de energie în SEN, în funcție de cerințele partenerilor de afaceri. Electrica Furnizare este aliniată astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuția la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului Ecologic European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *