Acasă » Electricitate » Eldrive România instalează stații de încărcare pentru mașini electrice în centrele comerciale Supernova

Eldrive România instalează stații de încărcare pentru mașini electrice în centrele comerciale Supernova

8 septembrie 2023
Electricitate
energynomics

Eldrive România a început instalarea de stații de încărcare pentru mașini electrice în parcările centrelor comerciale deținute de către grupul imobiliar austriac Supernova. Parteneriatul începe cu stații de încărcare amplasate în Pitești, București (Pantelimon, Alexandriei, Lujerului), Bacău, Constanța și Drobeta-Turnu Severin.

În luna septembrie au fost date deja în folosință 8 stații de încărcare în complexul comercial Supernova Pitești, care pot deservi simultan până la 10 automobile electrice, respectiv 6 stații în București (parcarea Cora Pantelimon), care pot încărca simultan 8 vehicule electrice. Pentru următoarele amplasamente sunt propuse configurații similare, proiectate în funcție de cerințele utilizatorilor din zonă și adaptate la spațiul și condițiile tehnice disponibile.

„Grupul Supernova susține pe mai multe planuri tranziția către un viitor mai verde”, afirmă Markus Pinggera, Managing Director, Supernova Group, iar parteneriatul cu Eldrive România este una dintre aceste componente. Grupul Supernova activează în domeniul imobiliar de peste 20 de ani. Pe lângă activitățile din România, Supernova este prezentă în țara de origine, Austria, în Croația, Slovenia și Slovacia. Grupul Supernova a început implementarea Proiectului de Energie Verde, prin intermediul căruia își propune să optimizeze practicile de afaceri și să atingă neutralitatea completă a emisiilor de carbon până în 2028.  În Austria, Croația și Slovenia, Supernova deține deja 27 de proiecte fotovoltaice.

Camelia Popescu (Sin), Country Manager Eldrive în România, confirmă planurile de creștere a rețelei Eldrive România. “Mizăm pe locații cheie, cum sunt cele deținute de grupul Supernova.”

În centru comercial Supernova Pitești sunt amplasate 2 stații în configurația 120 kW DC, cu doi conectori CCS pentru fiecare stație. Stațiile sunt capabile să împartă puterea în 60 kW cu 60 kW atunci când încarcă două mașini simultan. Mai sunt disponibile 4 stații de 25 kW DC, cu câte un conector CCS fiecare și 2 stații de 22 kW AC, cu câte un conector Type 2 fiecare. În centrul Cora Pantelimon, pot fi utilizate 2 stații în configurația 150 kW DC, cu doi conectori CCS pentru fiecare stație și 4 stații de 22 kW AC, cu câte un conector Type 2 fiecare.

Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia figurează în planurile de extindere. În acest moment sunt active peste 800 de stații de încărcare în rețeaua Eldrive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *