Acasă » Evenimente externe » Liderii industriei vor discuta despre viitorul sectorului bateriilor la Ziua bateriilor în Ungaria, ediția a 3-a

Liderii industriei vor discuta despre viitorul sectorului bateriilor la Ziua bateriilor în Ungaria, ediția a 3-a

8 septembrie 2023
Evenimente externe
energynomics

Ziua bateriilor în Ungaria, ediția a 3-a va fi organizată pe 26 octombrie 2023 la Hotel Marriott Budapesta, de către Asociația maghiară a bateriilor și White Paper Consulting, pentru a analiza oportunitățile și provocările industriei maghiare a bateriilor aflate într-o dezvoltare rapidă. Cel mai important punct de întâlnire anual pentru părțile interesate din industria bateriilor din Europa Centrală de Est va fi organizat sub patronajul onorific al ES Márton Nagy, Ministrul Dezvoltării Economice al Ungariei, care va deschide conferința.

În ultimii ani, industria bateriilor a devenit un sector în expansiune rapidă al economiei maghiare. Cei mai mari producători de baterii din lume intensifică planurile de expansiune în țară pentru a satisface cererea producătorilor auto din Europa, semnalând că importanța sectorului va crește și mai mult în viitor.

Bateriile sunt, de asemenea, în centrul atenției, deoarece susțin tranziția verde. Dezvoltarea soluțiilor de stocare a energiei poate contribui în mare măsură la transformarea durabilă a industriei de transport și energie, aducându-ne mai aproape de obiectivele noastre climatice.

Ziua bateriilor în Ungaria, ediția a 3-a va reuni liderii mai importante părți interesate în domeniul bateriilor, precum și factori de decizie guvernamentali de rang înalt și ai Uniunii Europene pentru a discuta despre viitorul industriei.

Fiind o platformă unică și bine stabilită, Ziua bateriilor în Ungaria își propune să sprijine cooperarea sectorială prin conectarea părților interesate și accelerarea cooperării internaționale, necesară pentru a ne îndeplini ambițiile comune în materie de climă până în 2050.

Conferința va fi deschisă de ES Márton Nagy, ministrul dezvoltării economice al Ungariei, care va prezenta rolul industriei bateriilor în creșterea economică a Ungariei și obiectivele și instrumentele guvernului ungar pentru a sprijini adoptarea în continuare a sectorului.

La eveniment va fi prezent, de asemenea, CATL, lider pe piața bateriilor, care construiește cea mai mare fabrică de baterii din Europa în Ungaria. Jason Chen, COO CATL Europe va oferi o imagine de ansamblu asupra construcției centralei de 100 GWh (gigawați oră) și va expune modul în care cel mai mare producător de baterii din lume se pregătește pentru a satisface cererea în creștere din partea producătorilor auto la nivel mondial.

Conferința va pune în lumină poziția Ungariei în industria globală a bateriilor, deoarece István Joó, CEO al Agenției pentru Promovarea Investițiilor din Ungaria și comisarul guvernamental pentru promovarea investițiilor și implementarea proiectelor mari de ISD, va oferi o privire de ansamblu asupra investițiilor cheie din ultimul an.

Întrucât industria bateriilor joacă un rol crucial în tranziția ecologică a Europei, Ziua bateriilor în Ungaria, ediția a 3-a va avea vorbitori de nivel înalt, cum ar fi Thore Sekkenes, director de program al Alianței Europene pentru Baterii; Rene Schroeder, director executiv al Eurobat și Fabrice Stassin, președintele grupului de lucru pentru materiale avansate ale bateriilor Europa, care va vorbi despre cele mai recente evoluții ale cadrului de reglementare european și despre strategia UE de a rămâne un lider global al bateriilor.

Bob Galyen, Președintele SAE al Comitetului de conducere pentru standardele bateriilor și CTO al NAATBatt– recunoscut ca un director internațional de top în lumea stocării energiei în baterii – va participa la Ziua bateriilor în Ungaria, ediția a 3-a, împărtășindu-și cunoștințele cu privire la evoluțiile industriei bateriilor din America de Nord după Legea pentru reducerea inflației.

Guvernul ungar se angajează să promoveze implementarea unei economii energetice cu emisii scăzute de carbon, oferind sprijin pentru implementarea proiectelor de stocare a energiei. Attila Steiner, secretarul de stat pentru energie și climă al Ungariei va prezenta în cadrul conferinței oportunitățile pentru scheme de sprijin pentru investiții în stocarea energiei integrate în rețea și bazate pe piață în Ungaria.

Ziua bateriilor în Ungaria, ediția a 3-a va include discuții despre cele mai relevante subiecte ale industriei bateriilor, inclusiv perspectivele reciclării bateriilor; oportunități pentru furnizorii locali și europeni în peisajul industriei bateriilor din Ungaria; domeniul de aplicare a cooperării regionale; cel mai recent C&D&I în domeniul bateriilor din Ungaria; mediu, sănătate și siguranță în industria bateriilor; precum și pregătire și abilități în industria bateriilor.

Vorbitori de nivel înalt se vor alătura unor părți interesate importante din industrie, cum ar fi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Asociația Europeană pentru Stocarea Energiei (EASE), Atlas Copco, MOL, Umicore, UniCredit Bank, Kinstellar, Pact Capital AG, Éltex, SungEel Hitech, EIT Innoenergy și mulți alții, care vor discuta despre provocările și oportunitățile industriei bateriilor și vor împărtăși perspectivele lor despre viitorul sectorului.

Informații suplimentare despre Ziua bateriilor în Ungaria, ediția a 3-a sunt disponibile pe site-ul conferinței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *