Acasă » Electricitate » Eaton: Este nevoie de înlocuirea foarte multor componente ale rețelelor electrice de joasă tensiune

Eaton: Este nevoie de înlocuirea foarte multor componente ale rețelelor electrice de joasă tensiune

24 noiembrie 2023
Electricitate
energynomics

Tranziția energetică și cerințele de eliminare a substanțelor poluante din echipamentele de transport al energiei generează o nevoie de schimbare a foarte multor componente ale rețelelor electrice de joasă tensiune, a declarat Gabriel Tache, Country Sales Manager al Eaton România.

„Sunt foarte multe echipamente de joasă tensiune care trebuie înlocuite pe măsură ce apar tot mai multe surse de energie regenerabile și pentru eliminarea tuturor echipamentelor care folosesc gaze toxice”, a spus Tache, la conferința “Eficiență energetică pentru tranziție energetică” organizat la București de Energynomics împreună cu Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei.

Din acest punct de vedere, Eaton a făcut pași semnificativi în eliminarea gazului SF6 folosit în echipamentele de transport al electricității. De asemenea, compania are operațiuni de management al energiei pe mai multe paliere, precum sectorul de energie, vehicule electrice și mobilitate.

„Producția de energie nu mai este așa de simplă, deoarece și consumatorul a devenit, într-o oarecare măsură, un producător. Este o așa simbioză între ei încât este nevoie de echipamente și soluții eficiente energetic, dar și sustenabile din perspectiva impactului asupra mediului”, a precizat Tache.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI GABRIEL TACHE

Eaton a alocat 900 milioane de euro departamentului său de cercetare și dezvoltare sustenabile, iar până în 2030 și-a propus să investească peste 3 miliarde de euro în acest sector.  De asemenea, până în 2025, Eaton urmărește obținerea unor venituri de 500 milioane de euro din sectorul de servicii digitale.

Conferința de la București a fost a ultima dintr-o serie de 5 programate de platforma de comunicare Energynomics, Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei. Proiectul a fost finanțat prin Granturile Norvegiene 2014-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *