Acasă » Electricitate » E-Distribuție Muntenia a lansat o licitație pentru proiectarea și execuțiea stației electrice Filaret

E-Distribuție Muntenia a lansat o licitație pentru proiectarea și execuțiea stației electrice Filaret

15 ianuarie 2021
Digitalizare
energynomics

Stația de transformare 110/20/10kV Filaret va fi modernizată de concesionarul E-Distribuție Muntenia din grupul italian Enel, potrivit unui document al operatorului de distribuție, prezentat de Profit.ro. În acest scop, E-Distribuție Muntenia a lansat o licitație pentru a achiziționa lucrări de proiectare și execuție, valoarea totală a acordului cadru, cu durată de 2 ani, fiind estimată între 28 și 36 milioane lei plus TVA.

Echipamentele din stația 110/20/10 kV Filaret au o durată de exploatare între 25 și 45 de ani, fiind uzate atât fizic, cât și moral, ceea ce face ca, în echiparea prezentă, să fie imposibilă integrarea în sistemul de telecontrol, iar siguranța în exploatare este condiționată de lucrări de mentenanță cu o frecvență foarte mare, se menționează în documentația de atribuire, citată de Profit.ro.

Pentru îmbunătățirea calității serviciului, E-Distribuție Muntenia a investit 66 milioane lei în 2019 în rețeaua de distribuție din București, Ilfov și Giurgiu, iar anul trecut – circa 229 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *