Acasă » Electricitate » Moody’s urcă ratingul pe termen lung al Enel la „Baa1”

Moody’s urcă ratingul pe termen lung al Enel la „Baa1”

16 ianuarie 2021
Electricitate
Energynomics

Moody’s Investors Service a anunțat că a revizuit în creștere ratingul pe termen lung al Enel la „Baa1”, de la nivelul anterior – „Baa2”. Perspectiva este stabilă. Agenția de rating a confirmat, de asemenea, ratingurile Prime-2 (P-2) pe termen scurt ale filialelor Enel Finance International N.V. și Enel Finance America LLC.

Moody’s spune că revizuirea în creștere a ratingului Enel reflectă progresul realizat în îmbunătățirea profilului de risc în afaceri al grupului, ca urmare a investițiilor continue în rețelele electrice și în energia regenerabilă, a diversificării geografice sporite și a concentrării asupra finanțării centralizate.

Dintre principalii factori cheie pentru revizuirea în creștere a ratingului, Moody’s s-a axat pe următoarele elemente: volatilitatea scăzută a câștigurilor, determinată de diversificarea pe scară largă și geografică; câștiguri stabile provenite din rețelele reglementate și din producția contractată, care reprezintă 80% din EBITDA grupului și profilul financiar solid, cu fonduri din operațiuni/datorii nete mai mari de 20%.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *