Acasă » Interes general » Economics&Markets » Cseke Attila: Drumuri, apă şi canalizare, acces la sistemul de gaze – principalele direcții de finanțare

Cseke Attila: Drumuri, apă şi canalizare, acces la sistemul de gaze – principalele direcții de finanțare

21 iulie 2021
Economics&Markets
Gabriel Avăcăriței

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat miercuri că la nivelul ministerului sunt identificate trei domenii – drumuri de interes local, apă şi canalizare şi accesul populaţiei la sistemul de gaze – care urma să fie incluse în Programul Naţional de Investiţii în Infrastructura Locală anunţat de premier.

„Sunt trei domenii care sunt identificate la nivelul ministerului şi despre care discutăm, dar care trebuie corelate cu programele de finanţare pe fonduri europene, inclusiv pe PNRR. Este vorba în primul rând de drumuri de interes local, unde există şi foarte multe proiecte întocmite chiar şi cu documentaţie tehnică, o parte dintre ele”, a afirmat Cseke Attila într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, conform Agerpres.

”De asemenea, pe apă şi canalizare, unde, deşi şi în PNRR vom avea, România, fonduri, ele trebuie suplimentate din fonduri naţionale; nu în ultimul rând, introducerea gazului şi accesul populaţiei la sistemul de gaze, unde, la fel, nu o să avem mai mult ca sigur finanţare europeană. Deci, acestea sunt cele trei mari domenii care trebuie, din punctul nostru de vedere, finanţate şi pentru care vom creiona un program de investiţii”, a mai spus el.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *