Acasă » Interes general » Mediu » John Kerry lansează un avertisment privind clima și solicită Chinei să intensifice reducerea emisiilor

John Kerry lansează un avertisment privind clima și solicită Chinei să intensifice reducerea emisiilor

21 iulie 2021
Interes general
Gabriel Avăcăriței

Emisarul american al climei, John Kerry, a lansat marți un avertisment puternic, susținând că suferința provocată de pandemia Covid-19 va fi „majorată de multe ori într-o lume care nu abordează criza climatică și, în cele din urmă, nu o va opri.”

Într-un discurs susținut la Londra, Kerry – care joi urmează să participe la o reuniune ministerială a G20 în Italia axată pe mediu, climă și energie – a încercat să sublinieze amploarea provocării cu care se confruntă planeta, potrivit CNBC.

„Criza climatică, prieteni, este testul vremurilor noastre”, a spus el. „Și, deși unii încă mai cred că se desfășoară în ritm lent, nu, acest test este acum la fel de acut și la fel de existențial ca oricare altul anterior”.

Fostul secretar de stat Kerry a subliniat, de asemenea, necesitatea cooperării geopolitice, recunoscând că „nici o țară și niciun continent singur nu pot rezolva criza climatică”.

În ceea ce privește China, Kerry a menționat că „un element fundamental” al creșterii sale a rezultat din „o rată uimitoare de utilizare a combustibililor fosili” și a cerut Chinei să-și intensifice eforturile atunci când vine vorba de reducerea emisiilor.

Într-o adresă transmisă de la distanță Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite în septembrie trecut, președintele chinez Xi Jinping a declarat că țara sa vizează emisiile maxime de dioxid de carbon până în 2030 și neutralitatea carbonului până în 2060. La rândul său, Kerry a afirmat că China trebuie să facă mai multe.

„În calitate de țară mare, lider economic și acum cel mai mare factor al schimbărilor climatice, China poate contribui în mod absolut la succesul mondial de reducere, începând să reducă emisiile mai devreme în acest deceniu critic – 2020-2030”, a adăugat el .

„Adevărul este că nu există nicio alternativă, deoarece fără o reducere suficientă din partea Chinei, împreună cu celelalte state, obiectivul de 1,5 grade este în esență imposibil de atins”.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.