Acasă » Interes general » Economics&Markets » Italia caută modalităţi de a atenua costurile tranziţiei ecologice

Italia caută modalităţi de a atenua costurile tranziţiei ecologice

21 iulie 2021
Economics&Markets
Gabriel Avăcăriței

Italia analizează acordarea de diverse subvenţii pentru a atenua impactul asupra cetăţenilor şi afacerilor în urma trecerii rapide la economia ecologică, transmite Bloomberg.

„Toată lumea ştie că tranziţia este urgentă, dar toată lumea ştie că tranziţia va fi dureroasă şi va necesita eforturi uriaşe, eforturi economice şi la nivelul comportamentului. Oamenii trebuie să-şi schimbe modul în care se deplasează, produc şi cumpără bunuri”, a afirmat Roberto Cingolani, ministru pentru Tranziţia Ecologică, într-un interviu acordat Bloomberg TV.

Fizicianul Cingolani a fost desemnat de premierul Mario Draghi să supervizeze revizuirea economiei italiene către un viitor cu emisii scăzute, în timp ce sunt majorate investiţiile şi se asigură competitivitatea unor sectoare cheie, cum ar fi industria auto, conform Agerpres.

El pariază pe subvenţii – sprijinite parţial de fondurile incluse în Planul de Redresare şi Rezilienţă (PNNR), pe care le va primi Italia pentru reconstrucţia post-pandemie – pentru a accelera tranziţia şi a reduce nemulţumirea alegătorilor.

„Analizăm posibilitatea introducerii unor reglementări menite să atenueze costul electricităţii. Ştim unde vrem să ajungem pe termen lung, dar ne vom confrunta cu dificultăţi pe termen mediu”, a declarat ministrul pentru Tranziţia Ecologică.

Guvernul de la Roma dezvoltă un program masiv pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor publice şi private şi pentru încurajarea italienilor în vederea înlocuirii a aproximativ 13 milioane de maşini vechi, poluante.

Producătorul auto Stellantis a anunţat luna aceasta că negocierile cu Guvernul de la Roma privind posibila construire a unei fabrici de baterii pentru vehicule electrice (gigafactory) în Italia continuă, pe fondul trecerii la vehicule electrice.

Stellantis, care deja are două proiecte de fabrici de baterii în Franţa şi Germania, cu investiţii totale de cinci miliarde de euro, a anunţat că în acest an va decide adăugarea unor noi unităţi în Europa şi în Statele Unite.

În acest moment, Stellantis discută cu autorităţile de la Roma, în condiţiile în care Italia este unul dintre principalele sale hub-uri de producţie din Europa.

Stellantis este al patrulea producător auto global, format în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler şi grupul francez PSA.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.