Acasă » Petrol și Gaze » Cristian Athanasovici, Kawasaki Europe: Viitorul sector energetic se bazează pe patru piloni, iar cogenerare este parte din răspuns

Cristian Athanasovici, Kawasaki Europe: Viitorul sector energetic se bazează pe patru piloni, iar cogenerare este parte din răspuns

29 februarie 2024
Cogenerare
energynomics

Abordarea în domeniul producției și consumului de energie electrică se bazează pe patru piloni, decarbonizarea, descentralizarea, digitalizarea și producția distribuită de energie, a declarat Cristian Athanasovici, Business Development Manager la Kawasaki Europe.

Cogenerarea este o soluție de sprijin pentru sursele regenerabile. „Ar trebui să existe un mix între soluțiile energetice, ceea ce înseamnă că ar trebui să combinăm cogenerarea cu energiile regenerabile pentru a asigura resursele pentru toate tipurile de nevoi în orice moment”, a susținut el, cu ocazia mesei rotunde „Abordare Regională – Atena”, organizate de Energynomics.

El a adăugat că echipamentele industriale ale companiei sunt pregătite să utilizeze 30% hidrogen, iar începând din acest an, unele echipamente specifice sunt pregătite să ardă 100% hidrogen.

Kawasaki a adoptat o foaie de parcurs pentru hidrogen cu soluții pentru generarea distribuită de energie.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CRISTIAN ATHANASOVICI

Având în vedere decarbonizarea globală vizată, sunt necesare multe unități de generare a energiei din surse regenerabile. În același timp, pentru a atinge acest obiectiv, sunt necesari acumulatori sub formă de baterii de stocare pentru energia electrică sau acumulatori de căldură pentru energia termică, care să intre în funcțiune atunci când energia regenerabilă nu este disponibilă.

Masa rotundă „Abordare Regională – Atena” a fost organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: Elektra Renewable Support, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH, Parapet GmbH, TUV Nord, WALDEVAR Energy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *