« Toate evenimentele

Abordare regională Atena: Cooperare

23 Feb 2024 @ 10:00 - 15:00

Vineri, pe 23 februarie, de la ora 10:00, ora României, Energynomics organizează la Electra Metropolis Hotel (Str. Mitropoleos, nr. 15, 10557, Atena) prima reuniune din acest an în seria Abordare Regională. Masa rotundă B2B, în format in-person, este o ocazie excelentă de a interacționa cu cei mai puternici lideri din rândul mediului de afaceri din România și din Grecia. Întâlnirea de o jumătate de zi este menită să reunească experți și decidenți români din industria energetică, cu colegii lor din orașul gazdă, pentru a facilita un schimb de idei și viitoare colaborări de afaceri.

Pe fondul obiectivelor generale ale proiectului Regional Approach – promovarea expertizei românesti din energie pe pietele internationale simultan cu prezentarea oportunităților de pe piața locală în fața unor potențiali parteneri externi – ne propunem să aducem în atenție oportunitățile de dezvoltare a lanțurilor valorice energetice pentru tranziția energetică în cele două țări – hidrogen, baterii, fotovoltaice, eoliene, mașini electrice etc.

CONTEXT

Cea mai mare țară din estul UE, România este o națiune de 19 milioane de locuitori cu o tradiție puternică în sectorul energetic, punctată de numeroase premiere tehnologice, vreme de mai bine de 150 de ani. Această istorie înseamnă o moștenire solidă, vizibilă nu numai pe teren, ci și în sălile de clasă și lângă planșele de lucru. Inginerii din toate domeniile energetice se alătură automatizării, IT-ului și securității cibernetice pentru o comunitate profesională vibrantă, unde inovația și mentalitatea antreprenorială testează idei și oferă soluții pentru probleme din viața reală în întreaga lume.

DE CE SĂ ALEGI ROMÂNIA?

Infrastructura energetică românească mai degrabă învechită și poate deveni un câmp de lucru extins atât pentru jucătorii multinaționali, cât și pentru întreprinderile familiale mai mici din Europa. Familiarizarea cu companiile românești este o modalitate bună de a te face cunoscut într-o piață nouă!

DE CE SĂ ALEGI EXPERȚII ROMÂNI?

În același timp, experții români și companiile lor au multe de pus de la dispoziția omologilor lor din Europa, așa cum unii dintre ei o fac deja. Cunoașterea companiilor românești este o modalitate bună de descoperi un nou set de soluții!

Eveniment recomandat de Centrul Român al Energiei – CRE, Smartlink Communications, Camera de Comerț Bilaterală Grecia-România

Masa rotundă „Abordare Regională – Atena” este organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: Elektra Renewable Support, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH, Parapet GmbH, TUV Nord, WALDEVAR Energy.

Teme

  • Securitatea energetică
  • Proiecte de energie regenerabilă
  • Eficiență energetică și prosuming
  • Finanțarea proiectelor energetice
  • Operarea transfrontalieră a companiilor
  • Interconectarea (energie electrică și gaze naturale)
  • Cogenerare / HVAC
  • Automatizare și IoT – industria 4.0
  • Recuperarea deșeurilor, biogaz

 

Parteneri strategici

Parteneri

Evenimente următoare

Locație

Vorbitori


Mioara Pituț
Însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Grecia

Panos Kefalas
Senior Associate – Southeastern European Power Markets, Aurora Energy Research

Ionuț Ciubotaru
Vicepreședinte OMV Petrom

Stelios Psomas
Policy Advisor HELAPCO - Hellenic Association of PV Companies

Ioannis Felemegkas
Managing Partner TÜV NORD

Kleopatra Avraam
Strategic Planning Senior Manager DESFA

Cristian Athanasovici
Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe

Elena Popescu
CEO Elektra Renewable Support

Paul Moldovan
CEO Parapet GmbH

Cristian Dragomir
PMO / Bidding Manager WALDEVAR Energy

Efi Karra
Sustainability and Policy Advocacy Officer of the Hellenic Wind Energy Association – ELETAEN

Moderator

Gabriel Avăcăriței redactor șef Energynomics