Acasă » Electricitate » Comisia Europeană pune 26 de întrebări pentru a accelera utilizarea energiei solare

Comisia Europeană pune 26 de întrebări pentru a accelera utilizarea energiei solare

18 ianuarie 2022
Electricitate
energynomics

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind energia solară în UE, în cadrul procesului de pregătire unei noi strategii privind energia solară, care urmează să fie publicată în cursul acestui an. În contextul propunerii Comisiei de a dubla ponderea surselor regenerabile la 40 % până în 2030 (în revizuirea Directivei privind energia din surse regenerabile prezentată în iulie 2021), consultarea analizează cel mai bun mod de a obține creșterea necesară a capacității de energie solară. Executivul european subliniază că dezvoltarea eficientă din punct de vedere al costurilor a acestei tehnologii în cadrul unui sistem energetic mai integrat nu poate fi realizată în mod suficient doar de țările UE și încearcă să clarifice măsurile necesare.

Consultarea caută informații cu privire la principalele blocaje și bariere în calea investițiilor în temeiul normelor existente. Iată câteva dintre cele 26 de întrebări lansate în dezbatere publică:

  • Care sunt principalele bariere care întârzie sau împiedică noi proiecte de energie solară conectate la rețeaua de utilități?
  • Care sunt principalii factori care afectează negativ planurile de afaceri ale noilor proiecte de energie solară conectate la rețeaua de utilități?
  • Care sunt principalii factori care afectează negativ implementarea instalațiilor de producție solară la scară mică, distribuite, în clădiri sau în ansambluri de clădiri?
  • Cât de probabil este ca absența sistemelor de contorizare / facturare netă să fie un stimulent negativ pentru instalațiile distribuite de scară mică?
  • Care sunt factorii care împiedică implementarea în continuare a instalațiilor solare termice în UE?

CE analizează măsurile de politică din trei perspective diferite

  • Pentru accelerarea implementării prin măsuri privind cererea pentru a atinge obiectivele pentru 2030 privind sursele regenerabile
  • Pentru asigurarea aprovizionării sigure cu produse de energie solară la prețuri accesibile și durabile prin măsuri din partea ofertei, inclusiv standarde înalte de durabilitate și reziliența lanțului de aprovizionare fotovoltaic global
  • Pentru maximizarea beneficiilor socio-economice, potențialul și valoarea energiei solare pentru societatea mai largă

În conformitate cu principiile UE pentru o mai bună legiferare, consultarea va dura 12 săptămâni până la 12 aprilie 2022. Consultarea este disponibilă în toate cele 24 de limbi ale UE.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *