Acasă » Interes general » Chiriţoiu: Nu mă aştept la scăderi de prețuri pentru gaze, electricitate sau carburanți în următoarele luni

Chiriţoiu: Nu mă aştept la scăderi de prețuri pentru gaze, electricitate sau carburanți în următoarele luni

13 mai 2022
Interes general
energynomics

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a afirmat că nu se aşteaptă ca în următoarele luni să scadă pe burse preţul gazelor naturale, al electricităţii sau al carburanţilor şi de aceea vor trebui luate măsuri de ajutorare şi de compensare pentru cei care sunt mai vulnerabili.

„Nu mă aştept să scadă pe burse nici gazul, nici electricitatea şi nici carburanţii în următoarele luni. Deci, trebuie să avem într-adevăr măsuri de ajutorare, măsuri de compensare pentru cei care sunt mai vulnerabili. Şi aţi văzut că s-au luat şi pentru consumatorii casnici pe gaze şi pe electricitate, dar şi pentru o serie de companii, cum sunt transportatorii. Sunt o serie de măsuri pentru companii, se numesc măsuri de ajutor de stat permise de legislaţia Uniunii. Uniunea a venit cu un cadru special acum, s-a adaptat crizei din Ucraina. În limbajul de Bruxelles avem cadrul temporar Ucraina, aveam până acum cadrul temporar Covid, acum trecem pe cadrul temporar Ucraina, deci sunt măsuri de ajutor de stat care sunt permise şi care s-au luat şi se vor lua”, a declarat şeful autorităţii de concurenţă în briefingul susţinut la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că indiferent dacă ne place sau nu această situaţie, trebuie găsite soluţii, iar Guvernul asta face: taxează pe cei care au câştiguri foarte mari de pe urma preţurilor de la energie, potrivit Agerpres.

„Din punctul acesta de vedere va trebui să găsim soluţii… Ideea este că avem o realitate, că nouă ne place sau nu ne place, asta este, trebuie să găsim soluţii şi asta face Guvernul: taxează producătorii, cei care au câştiguri foarte mari de pe urma preţurilor de la energie. Din fericire avem producători şi de gaze în România, importăm relativ puţin. Deci, pe aceştia îi putem taxa, din banii pe care îi luăm, din profiturile astea mari, putem să-i ajutăm pe cei care sunt afectaţi de preţurile mari, în felul acesta compensăm, venim cu măsuri care să rectifice situaţia”, a mai spus Bogdan Chiriţoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *