Acasă » Interes general » China returnează cărbunele importat din Coreea de Nord

China returnează cărbunele importat din Coreea de Nord

11 aprilie 2017
Interes general
energynomics

O sursă din cadrul Dangdong Chengtai, cel mai mare cumpărător de cărbune nord-coreean, a anunțat luni, la Singapore, că autorităţile vamale chineze au emis un ordin oficial către importatori să returneze cargourile cu cărbune provenit din Coreea de Nord, transmite Xinhua.

Potrivit sursei citate, după mai multe teste nucleare şi cu rachete efectuate de Coreea de Nord, Consiliul de Securitate al ONU a decis sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, iar Beijingul a decis să impună o parte importantă care îi revine din aplicarea acestor măsuri: pe 26 februarie, a interzis achiziţionarea cărbunelui nord-coreean.

”Dangdong Chengtai are 600.000 de mii de tone de cărbune blocat în diferite porturi şi două milioane de tone care trebuie returnate din China”, a dezvăluit sursa citată, a cărei identitate nu a fost dezvăluită de Xinhua.

Conform datelor din sistemul de informaţii şi analiză financiară Thomson Reuters Eikon, ”mai multe nave au preluat recent cărbune din China, în special din porturile Weihai şi Peng Lai, şi s-au deplasat încărcate la maximum în Coree de Nord”.

Potrvit Reuters, luna trecută, un vas cu cărbune din Coreea de Nord care se deplasa spre China, a fost oprit temporar să intre în apele teritoriale ale Malaeziei, din cauza unor suspiciuni că ar încălca sancţiunile ONU.

Cărbunele este cel mai important produs de export al Coreei de Nord, iar China şi-a manifestat iniţial reticenţa în impunerea sancţiunilor împotriva Phenianului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.