Acasă » Electricitate » CEO-ul Siemens: Tranziția energetică va eșua dacă industria nu rezolvă problemele energiei eoliene

CEO-ul Siemens: Tranziția energetică va eșua dacă industria nu rezolvă problemele energiei eoliene

18 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

CEO-ul Siemens Energy a susținut că tranziția energetică va eșua dacă industria nu abordează o serie de probleme cu care se confruntă în prezent sectorul energiei eoliene. Într-un interviu acordat CNBC, Christian Bruch a spus că firma sa se află „în inima tranziției energetice”, dar a remarcat că există „provocări în domeniul eolian”, mai ales când vine vorba de lanțurile de aprovizionare.

„Nu uitați niciodată că sursele regenerabile, cum ar fi vântul, au nevoie de aproximativ de 10 ori mai mult decât material [comparativ cu]… ceea ce au nevoie tehnologiile convenționale”, a spus el.

„Așa că, dacă aveți probleme în lanțul de aprovizionare, este afectat… eolianul, extrem de puternic și asta este ceea ce vedem.”

„Și acest lucru, din păcate, în mod evident, duce la situația [care] … afectează în mod substanțial rezultatele generale ale grupului.”

Miercuri, Siemens Energy a declarat că „performanța sa generală” a fost „frânată de evoluția negativă a Siemens Gamesa Renewable Energy”, un producător de turbine eoliene în care deține un pachet majoritar.

Într-o declarație, Siemens Energy a declarat că profitul ajustat înainte de dobânzi, taxe și amortizare – și elemente speciale – a scăzut la 379 de milioane de euro (aproximativ 393,8 milioane de dolari), comparativ cu 661 de milioane de euro pentru anul fiscal 2021.

„În timp ce segmentele Gaz și Energie Electrică au beneficiat de planul de redresare și au înregistrat o creștere bruscă a EBITA ajustat, creșterea a fost mai mult decât compensată de o pierdere mai mare la SGRE”, a adăugat comapnia. Acest lucru a fost cauzat de „dificultățile în accelerarea platformei 5.X onshore, precum și întârzierilor în lanțul de aprovizionare”.

Siemens Energy a înregistrat o pierdere netă de 647 de milioane de euro față de o pierdere de 560 de milioane de euro în anul precedent, dar a raportat și un record de comenzi în valoare de 97,4 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *