Acasă » Electricitate » Câștigătorul #EVMoji a fost desemnat de Ziua Mondială a Vehiculelor Electrice

Câștigătorul #EVMoji a fost desemnat de Ziua Mondială a Vehiculelor Electrice

13 septembrie 2021
Electricitate
Energynomics

De Ziua Mondială “World EV Day 2021”, fondatorii ABB și Green.TV solicită Consorțiului Unicode să recunoască necesitatea unui emoji pentru vehicul electric.

Concursul pentru design-ul EVmoji lansat de cele două companii a atras înscrieri din partea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, din întreaga lume. Astăzi, de Ziua Mondială a VE, designul Lucíei, în vârstă de 11 ani, din Europa Centrală, a fost desemnat câștigător.

Designul câștigător al Lucíei va fi prezentat acum Consorțiului Unicode împreună cu cererea de a fi luat în considerare pentru dezvoltarea unui emoji oficial VE.

Având în vedere că înregistrările globale de vehicule electrice vor crește de la aproximativ 10 milioane astăzi la 145 de milioane în 2030¹, Ziua Mondială a VE și provocarea EVmoji au permis dialogul cu următoarea generație de conducători de vehicule electrice și au pus în lumină necesitatea unui emoji EV care să fie recunoscut la nivel mondial.

Lucía, câștigătoarea provocării EVmoji, a spus: „Mi-ar plăcea ca prima mea mașină să fie una electrică, deoarece știu că sunt prietenoase mediului. Sunt deosebit de încântată că am participat la acest concurs pentru a susține crearea primului emoji Vehicul Electric! ”

Din cadrul juriului care a desemnat câștigătorul pentru design-ul EVmoji au făcut parte Ade Thomas, Fondatorul Green.TV Media, Frank Muehlon, Președintele Diviziei de Mobilitate Electrică a ABB și Simona de Silvestro, conducător pentru Seria IndyCar și ABB Formula E.

„Juriul a selectat aplicația Luciei dintre sute de modele deosebit de creative primite din întreaga lume, punând cu adevărat copiii pe scaunul conducătorului”, a spus Ade Thomas. „Desenul ei a demonstrat fler și creativitate și pune clar în evidență „vehiculul electric”, chiar și la dimensiunea redusă a unui emoji. Împreună cu ABB vom înainta acum design-ul câștigător Consorțiului Unicode pentru a fi luat în considerare.”

Frank Muehlon a adăugat: „Suntem deosebit de încântați de rezultatul provocării de design EVmoji și de Ziua Mondială a VE. Ambele inițiative oferă o oportunitate fantastică pentru oamenii de toate vârstele de a afla mai multe despre vehiculele electrice și de a genera entuziasm și colaborare pe viitor. Judecând după aceste propuneri de design, viitorul este într-adevăr electric.”

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *