Acasă » Termo » Noile capacități de producție pe ciclu combinat ale CE Oltenia vor fi gata în 2026

Noile capacități de producție pe ciclu combinat ale CE Oltenia vor fi gata în 2026

13 septembrie 2021
Cogenerare
Energynomics

Noile capacități de producție pe ciclu combinat și regenerabile ale CE Oltenia vor fi gata în 2026, a spus secretarul de stat Dan Drăgan, în cadrul conferinței Ziua Energiei-Brașov, organizate de Repom și Patres.

CE Oltenia pregătește două noi capacități în ciclu combinat la Ișalnița și Turceni – de peste 1,2 GW și în același timp, are în vedere realizarea pe depozitele de cenușă a unor capacități de energie regenerabilă de peste 700 MW.

„Atât partea de gaz, cât și cea de regenerabile ne dorim să fie puse în funcțiune la nivelul anului 2026”, a spus Dan Drăgan.

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, membru în Directoratul CE Oltenia a menţionat recent că în planul de restructurare al companiei există elemente care vizează procesul de decarbonare prin realizarea de investiții în capacități de producție.

„Noi, în planul de restructurare pe care l-am propus Comisiei Europene am inclus un element foarte clar – Planul de decarbonare şi care are legătură cu aceste investiţii noi de care vorbim. Sunt 2.000 MW care ar urma să fie instalaţi, din care 1300 pe gaz în două centrale cu ciclu combinat – una la Turceni, una la Işalniţa. Circa 700 MW vor fi în proiecte fotovoltaice pe locaţii care acum au legătură cu cărbunele. Fie vorbim de halde de steril, fie vorbim de depozite de zgură şi cenuşă. Ambele tipuri de proiecte folosesc amplasamente existente – care înseamnă, practic, asigurarea unui viitor pentru acele locaţii”, a afirmat membra Directoratului CE Oltenia.

Autor: Energynomics

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *