Acasă » Electricitate » Carlo Beltrame: Creşterea prețurilor energiei ne-a afectat, am pierdut la nivel de competitivitate

Carlo Beltrame: Creşterea prețurilor energiei ne-a afectat, am pierdut la nivel de competitivitate

7 octombrie 2022
Electricitate
energynomics

Creşterea prețurilor energiei electrice şi gazelor a afectat producătorii locali din domeniul siderurgiei şi s-a pierdut la nivel de competitivitate, a declarat, joi, directorul general al AFV Beltrame, Carlo Beltrame.

„Obiectivul nostru este să folosim activele existente acum la COS Târgovişte pentru producția de oțeluri speciale. Avem începută acum producția de oțeluri speciale în Laminorul Mare şi începem şi în Laminorul Mic. Când combinatul nou va fi gata, vom începe să producem acolo oțel beton. Se va construi oțelărie şi laminor. Creşterea prețului la energie clar ne-a afectat, şi la gaze şi la curent, cred că este o problemă la nivel european, atunci am pierdut la nivel de competitivitate în comparație cu importul. Energia electrică a crescut de cinci ori, gazul de zece ori, total, în Târgovişte impactul a fost mai mic pentru că producția a început în iunie, la Călăraşi, unde avem alt combinat, impactul a fost în jur de zeci de milioane de euro”, a precizat directorul general al AFV Beltrame pentru Franța şi România, Carlo Beltrame, citat de Agerpres.

Declarația a fost făcută la finalul vizitei de lucru efectuată, joi, la COS Donalam Târgovişte de către ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ministrul a anunțat că industria prelucrătoare va beneficia de o schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de euro în 2022 şi 2023.

„Beltrame ne-a prezentat un proiect ambițios şi care ar putea fi unic în lume, de aceea l-am invitat la Ministerul Economiei să discutăm aplicat despre strategia investițională şi modul în care statul român va putea sprijini acest program”, a adăugat Florin Spătaru.

AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oțeluri speciale din Europa, a achiziționat COS Târgovişte în luna martie a acestui an. În iunie, compania a anunțat că începe producția de oțel-beton sub brandul Donalam, ajungând astfel la două unități de prelucrare a oțelului, în Călăraşi şi Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *