Acasă » Interes general » Burduja: 12 companii interesate de studiul de fezabilitate pentru Tarnița-Lăpuşteşti

Burduja: 12 companii interesate de studiul de fezabilitate pentru Tarnița-Lăpuşteşti

9 august 2023
Interes general
energynomics

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că 12 companii din țară şi străinătate au răspuns apelului Societatății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), în cadrul consultării de piață privind studiul de fezabilitatea pentru proiectul centralei hidroenergetice cu acumulare prin pompaj Tarnița-Lăpuşteşti.

„Într-un termen foarte scurt, 12 companii puternice din țară şi din străinătate au răspuns apelului SAPE în cadrul consultării de piață privind studiul de fezabilitatea pentru investiția de la Tarnița-Lăpuşteşti. Salut nivelul extraordinar de interes manifestat şi decizia SAPE de a prelungi consultarea cu încă 2 săptămâni, pentru a putea avea cât mai multe date utile”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook, conform News.ro.

Ministrul Energiei a adăugat că „Tarnița-Lăpuşteşti este un proiect strategic pentru sistemul energetic românesc şi o chestiune de demnitate națională. Îl vom face”.

Pe 31 iulie, Sebastian Burduja a afirmat că speră ca proiectul centralei hidroenergetice cu acumulare prin pompaj Tarnița-Lăpuşteşti să fie finalizat în termen de un an. Liberalul a adăugat că valoarea proiectului este de circa un miliard de euro, „cu o putere instalată între 500 de MW şi un GW, probabil cu patru turbine”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *