Acasă » Electricitate » Asociația pentru Energie Curată lansează o campanie de înlocuire a becurilor în zonele rurale

Asociația pentru Energie Curată lansează o campanie de înlocuire a becurilor în zonele rurale

7 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

Asociația pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice lansează luni campania „Eficient şi Solidar = Responsabil” prin care îşi propune înlocuirea a minimum 100.000 becuri cu filament cu unele pe bază de LED în zonele rurale din România şi Republica Moldova.

Becurile pe bază de LED consumă de opt ori mai puțin pentru o calitate a iluminatului identică.

Campania se va derula în mediul rural din România şi Republica Moldova cu sprijinul voluntarilor asociației.

„Lansăm această campanie la începutul COP 27 care va avea loc în Egipt şi care ne temem că nu va fi altceva decât un alt exercițiu de imagine. Vom merge în localități din mediu rural din România şi Republica Moldova şi vom înlocui becurile vechi ale oamenilor cu unele noi, mult mai eficiente, produse în România. Putem fi mult mai eficienți şi prietenoşi cu Planeta fără a renunța la confort. Este bine şi pentru facturi. De asemenea, este nevoie să fim mai solidari ca oricând. Nu mai e timp de vorbe şi poveşti. Fiecare dintre noi putem contribui la salvarea Planetei”, a declarat Răzvan Nicolescu, preşedintele asociației şi fost ministru al Energiei.

Campania va începe în județul Teleorman şi va dura cel puțin 12 luni, până la atingerea obiectivului de 100.000 de becuri LED în cel puțin 20.000 de gospodării din România şi Republica Moldova.

Costurile campaniei vor fi asigurate din fondurile Asociației pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice care a fost înființată în anul 2021 şi îşi propune prevenirea deteriorării iremediabile a planetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *