Acasă » Termo » Ariston Thermo a depășit pragul de 1 mil. de centrale termice vândute în România

Ariston Thermo a depășit pragul de 1 mil. de centrale termice vândute în România

3 iunie 2021
Termo
Gabriel Avăcăriței

Ariston Thermo România a înregistrat în 2020 o creștere cu 15% a numărului de centrale termice vândute, peste nivelul de creștere a pieței autohtone, care a fost între 5-10% . Astfel, Ariston Thermo România a depășit pragul de 1 milion de unități vândute în România de la începutul activității sale aici, în urmă cu peste 20 de ani.

“Ariston Thermo și-a consolidat poziția de lider în anul 2020, înregistrând o creștere record. Am beneficiat de factori precum dinamica pozitivă a pieței construcțiilor, dar și de preocuparea mai mare a consumatorilor pentru amenajarea căminului, o tendință naturală pe perioada pandemiei în contextul restricțiilor de circulație și al implementării de către numeroși angajatori a programelor de muncă de acasă”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country manager Ariston Thermo România.

Ariston Thermo vinde în România centrale termice murale în condensare cu capacitate de 24 – 35 kW. În general, clienții optează pentru centrala cu capacitate de 24kW, adecvată pentru apartamente. În ultimul an, însă, tendința oamenilor de a migra către mediul rural sau urban mic, sub impactul pandemiei, a generat o creștere a cererii de centrale cu capacitate de 35kW, mai potrivite pentru locuințe mari.

Modelele în condensare au o eficienţă totală, prin recuperarea căldurii din gazele arse, de până la 108%, faţă de 94% la un model convenţional. În plus, acestea asigură o economie de până la 35% la consumul de gaz, comparativ cu o centrală convențională veche, un aspect important în condițiile în care, potrivit statisticilor, cheltuielile cu utilitățile au crescut constant în ultimii ani.

În ultimul trimestru al anului 2020, o gospodărie a cheltuit în medie aproape 500 de lei cu locuința, apa, electricitatea sau gazele, mai mult cu 15% față de același interval al anului 2019, potrivit Institutului Național de Statistică.

Totodată, datele ANRE arată că aproximativ 460.000 de locuințe s-au debranșat de la sistemul centralizat de încălzire din România în perioada 2010-2019, dintre care aproape 30.000 în anul 2019 (ultimul pentru care ANRE a oferit date publice), în scădere față de 2018, când numărul debranșărilor a depășit 42.000.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *