Acasă » Electricitate » AEI: Creștere a prețului energiei cu aproape 5%, de la 1 iulie

AEI: Creștere a prețului energiei cu aproape 5%, de la 1 iulie

3 iunie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Deși Asociația Energia Inteligentă estima în urmă cu o lună o creștere a prețului energiei electrice pentru următorul an comercial (1 iulie 2021 – 30 iunie 2022) cu circa 10%, conform ultimelor cifre privind creșterea prețului energiei electrice pentru consumatorii casnici care se găsesc în Serviciul Universal (consumatorii care nu au trecut în piața concurențială și au rămas la același furnizor), creșterea de la 1 iulie 2021 a prețului mediu va fi de 4,8%, a anunțat asociația.

”Din păcate este doar o primă etapă a creșterii prețului, la 1 ianuarie 2022 probabil urmează o nouă majorare cu încă 5%”, spun reprezentanții AEI.

Astfel, creșterea prețului energiei electrice de la 1 iulie 2021, pentru clienții din Serviciul Universal, variază de la 1,3%, în București și Ilfov la 7,5% în Oltenia.

Consumatorii care nu au încheiat contracte pe piața concurențială vor achita în medie, annual, mai mult pentru energia consumată, cu până la 96 lei, mai spune asociația.

”Cei care nu doresc să achite mai mult pentru energia electrică din această vară pot să încheie contracte în piața concurențială, acolo unde conform comparatorului de prețuri al ANRE pot obține în medie o factură mai mică cu până la 356 lei/an”.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *