Acasă » Electricitate » Agista achiziționează 15% din Eplus Smart Energy, companie condusă de Frank Hajdinjak

Agista achiziționează 15% din Eplus Smart Energy, companie condusă de Frank Hajdinjak

25 mai 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

Agista, un fond de investiții dedicat IMM-urilor, parte a Impetum Group, achiziționează un pachet de 15% în compania românească Eplus Smart Energy (Eplus), ce furnizează servicii de management al energiei.

Serviciile variază de la citire contoare de energie electrică și gaz, analiza și eficientizarea datelor la implementarea proiectelor de contorizare inteligentă, completate de soluții de automatizare și digitalizare a proceselor industriale și soluții de creștere a eficienței energetice pentru toate tipurile de clienți. 

„Eplus Smart Energy este o companie românească care a crescut organic pe piața de servicii energetice casnice și non-casnice și care a demonstrat că este un business robust într-o piață din ce în ce mai competitivă. Agista a decis să investească în Eplus Smart Energy deoarece compania dezvoltă soluții de gestionarea eficientă şi responsabilă a consumului de energie la cele mai înalte standarde, un obiectiv economic necesar mai ales în contextul actual când importanța protejării mediului și a sustenabilității angajează țările lumii și companiile către o economie circulară. Prin tichetul investit, Agista acționează ca un investitor ancoră validând astfel potențialul energiei sustenabile și a proiectelor pe care compania intenționează să le dezvolte în direcția reducerea amprentei de carbon în sectorul energetic din România”, a declarat Nicolae Kovacs, CEO, Agista. 

„Ne bucurăm de concretizarea parteneriatului cu Agista și sunt convins că împreună  vom continua să dezvoltăm soluții și servicii dedicate companiilor și consumatorilor români, prin care aceștia au posibilitatea să devină mai eficienți din punct de vedere energetic. Suntem pregătiți să le fim alături clienților noștri în procesul lor de transformare, în contextul actual în care se pune accent pe direcții de sustenabilitate și de digitalizare. Ne propunem să le oferim clienților noștri mai multe resurse și mai mult timp pentru a se putea preocupa de dezvoltarea propriilor afaceri, de aceea ne considerăm un partener al clienților noștri cu care ne unim eforturile și avem obiective comune de dezvoltare”, a adăugat Frank Hajdinjak, CEO, Eplus Smart Energy. 

Lansat recent, Agista este primul fond de investiții în curs de autorizare din România, cu focus pe piața AeRO, care sprijină IMM-urile locale să se listeze la bursă, finanțează și accelerează creșterea acestora prin intermediul pieței de capital. 

În anul 2021, grupul Eplus a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 80 milioane de lei, în creștere cu 31% față de 2020, datorită proiectelor dezvoltate. Din grupul EPLUS, mai fac parte alte 3 companii, Eplus Automation, Eplus Laboratory și Eplus Smart Energy. 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.