Acasă » Petrol și Gaze » Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare pentru minimum 91,2 mil. euro

Termocentrala Mintia va fi scoasă la vânzare pentru minimum 91,2 mil. euro

25 mai 2022
Cogenerare
energynomics

Centrala termoelectrică Mintia va fi scoasă la vânzare prin licitaţie publică, preţul de pornire fiind de 91,2 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Expert Insolvenţă.

Preţul total de pornire al licitaţiei care va avea loc în data de 15.07.2022 la sediul SCEH SA din Petroşani, este de circa 91,24 milioane de euro, fără TVA.

În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în data de 29 iulie 2022, apoi în 12 august 2022 şi ulterior în 26 august 2022, în aceleaşi condiţii de preţ şi amplasament, conform Expert Insolvenţă.

Documentaţia de înscriere la licitaţie va trebui depusă electronic sau la sediul administratorului judiciar, cu opis semnat, cu cel puţin 72 ore (3 zile lucrătoare) înainte de data/ora licitaţiei.

Condiţiile de valorificare a acestui activ au fost aprobate de adunarea creditorilor SCEH SA în cadrul şedinţei convocată de administratorul judiciar la data de 20 mai 2022.

„Raportat la importanţa domeniului energetic şi impactul pe care o astfel de investiţie îl va avea pentru întreaga comunitate din zonă şi pentru Sistemul Energetic Naţional, acţionarul, Ministerul Energiei, a impus anumite condiţii cumpărătorului, precum realizarea unei noi capacităţi energetice de 800 MWh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026. Pentru respectarea condiţiilor impuse, caietul de sarcini prevede o serie de sancţiuni, până la desfiinţarea vânzării şi plata de daune-interese”, se mai arată în comunicat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.