Acasă » Electricitate » Nuclearelectrica, NuScale și E-Infra vor colabora pentru reactorul de la Doicești

Nuclearelectrica, NuScale și E-Infra vor colabora pentru reactorul de la Doicești

25 mai 2022
Electricitate
energynomics

Proiectul reactorului de la Doiceşti este cel al unei centrale electrice NuScale cu 6 module, cu o capacitate de 462 MW, dar în acelaşi timp este analizată posibilitatea unor investiții în capacităţi de producţie a energiei fotovoltaice, care să completeze reactoarele de tip SMR, a declarat directorul executiv al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă.

„Per ansamblu cred că vom avea o capacitate instalată de 600 de MW, dar trebuie să confirmăm acest lucru în studiile noastre de inginerie şi design”, a spus Cosmin Ghiţă.

Nuclearelectrica, NuScale și E-Infra au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru dezvoltarea primului reactor modular mic (SMR) din România pe amplasamentul fostei termocentrale de la Doicești, județul Dâmbovița. 

În urma Memorandumului de Înțelegere (MOU), companiile vor efectua studii de inginerie, analize tehnice și activități de licențiere și autorizare pe amplasamentul din Doicești, județul Dâmbovița, locația selectată pentru implementarea primei centrale NuScale VOYGR, a anunțat Nuclearelectrica.

În mod specific, Memorandumul de Înțelegere (MOU), subliniază etapele semnificative pentru Nuclearelectrica și NuScale în dezvoltarea tehnologiei de producere a energiei electrice în bandă, sigură și accesibilă, cu zero emisii de carbon, pe amplasamentul de la Doicești, deținut de Nova Power & Gas, E-Infra Holding. În urma Memorandumului de Înțelegere, companiile vor avansa analizele pentru implementarea în acest deceniu a unei centrale NuScale cu 6 module, 462 MWe pe amplasamentul Doicești. Se estimează că centrala NuScale cu 6 module va genera 193 de locuri de muncă permanente în centrală, 1.500 de locuri de muncă în construcții, 2.300 de locuri de muncă în producție și va ajuta România să evite eliberararea în atmosferă a 4 milioane de tone de CO2 pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *