Acasă » Electricitate » AEI lansează proiectul „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050”

AEI lansează proiectul „Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050”

1 septembrie 2023
Electricitate
energynomics

Asociația Energia Inteligentă, în calitate de promotor de proiect, anunță lansarea programului “Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050”, cu o valoare de 221.128 euro. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 199.017 euro acordat de Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, in cadrul “Programului de Energie din România”, apelul de proiecte „cunoștințe sporite privind energia regenerabilă și eficiența energetică – sensibilizarea publicului larg și formare” și urmează a fi implementat până la data de 31 decembrie 2023.

„Prin activitatea sa, Asociația Energia Inteligentă își propune să sprijine un număr cât mai mare de persoane în înțelegerea nevoii de a adopta comportamente responsabile în ceea ce privește eficiența energetică și reducerea emisiilor de CO2. În același timp, ne dorim sa aducem informații relevante și soluții concrete care să duca spre atingerea obiectivelor climatice, dar și spre economii importante pe care oamenii le-ar putea realiza pe termen lung economisind energie. Așa cum am menționat în repetate rânduri, eficiența energetică nu înseamna a sta pe întuneric și în frig, ci a lua măsuri concrete pentru reducerea risipei de energie. Prin complexitatea sa, cursul atinge elemente legate atât de eficiența energetică în gospodării cât și în ceea ce privește mobilitatea, astfel încât toți cei care vor lua parte la aceste sesiuni de training vor avea o imagine de ansamblu asupra situației în care ne aflăm, dar și instrumente concrete pentru a acționa”, a declarat Dumitru Chisăliță, Președintele Asociației Energia Inteligentă.

Proiectul are ca obiectiv organizarea de sesiuni de training în 10 orase din România: Mediaș, Brașov, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Bistrița, Harghita, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea și Vaslui. Cursul își propune să aducă cunoștinte avansate în domeniul energiei regenerabile, eficienței energetice, securității energetice și să crească gradul de conștientizare pentru nevoia de energie curată.

Trainingul răspunde tendințelor pieței de a se alinia la reglementarile UE privind gazele cu efect de seră (CO2) și dorește să aducă cunoștinte avansate în domeniul energiei regenerabile, eficiență energetică și creșterea gradului de conștientizare pentru nevoie de energie curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *