Acasă » Interes general » BERD: Victoria Zinchuk este noul director pentru România

BERD: Victoria Zinchuk este noul director pentru România

1 septembrie 2023
Dezvoltare profesională
Bogdan Tudorache

Victoria Zinchuk a fost numită noul director al BERD pentru România. În această funcție va conduce Biroul local al băncii din București. Zinchuk a fost până de curând director regional pentru Europa Centrală, cu sediul în Zagreb.

Ea îi urmează lui Mark Davis, care se va muta la Zagreb pentru a-și prelua noua misiune regională de management de țară BERD începând cu 1 septembrie.

În România, Victoria Zinchuk va conduce operațiunile BERD și va contribui la stimularea economiei sale prin investiții, consiliere și sprijin pentru reforme. România este una dintre primele 10 țări de operațiuni ale BERD, cu peste 10 miliarde de euro investiți aici până în prezent.

„Suntem foarte încântați să anunțăm numirea Victoria Zinchuk ca noul nostru director pentru România. Victoria aduce entuziasm, expertiză și energie acestui job important. Bazându-ne pe bazele puternice pe care le avem în regiune, ea va extinde și aprofunda în continuare activitățile noastre aici”, a spus Charlotte Ruhe, director general al BERD, Europa Centrală și de Sud-Est.

Victoria Zinchuk are peste 27 de ani de experiență profesională, dintre care aproape 10 ani în funcții de conducere și conducere în cadrul BERD. Ea are un istoric solid în crearea, structurarea și implementarea tranzacțiilor de investiții în diferite sectoare din regiunea BERD. Victoria are, de asemenea, o experiență practică vastă și de succes în conducerea dialogului politic, dezvoltarea și implementarea strategiilor sectoriale și de țară, precum și în reprezentarea BERD în autoritățile guvernamentale, omologii de afaceri și mass-media.

Victoria Zinchuk deține diplome de master în domeniul bancar și finanțe la Universitatea de Stat de Economie din Kiev, Ucraina și la Universitatea Centrală a Angliei, Birmingham.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *