Acasă » Interes general » Ministrul Mediului a demis conducerea ANPMB în urma scandalului de poluare

Ministrul Mediului a demis conducerea ANPMB în urma scandalului de poluare

3 martie 2020
Interes general
energynomics

Costel Alexe, ministrul Mediului, a anunțat luni dimineață cauzele poluării excesive care s-a înregistrat în capitală în cursul nopții de duminică spre luni în București. El a spus că au fost arderi necontrolate, dar există și suspiciuni cu privire la posibile activități industriale în București și Ilfov. El a mai anunțat că a solicitat demiterea conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului București, întrucât aceasta nu a remis rapoarte cu privire la poluare.

Ministrul a precizat că rețeaua națională a înregistrat depășiri de până la 8 ori de ale particulelor în suspensie PM10 și „depășiri foarte, foarte mari” de NO2 – dioxid de azot.

„În momentul de faţă, la staţia B1 – Lacul Morii, la staţia B3 – Mihai Bravu sau B6 – cercul Militar am avut aceste depăşiri, dar acum, când avem această conferinţă de presă, avem condiţii de intrare în normalitate în ceea ce priveşte poluarea aerului în Bucureşti. O spun şi staţiile din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, o spune şi reţeaua de senzori independenţi care este astăzi în municipiul Bucureşti”, a spus Alexe, conform Digi 24.

„Am solicitat demiterea conducerii APM”, a mai anunțat Costel Alexe, argumentând că nu i se pare normal să afle despre poluare de pe Facebook. De asemenea, ministrul a adăugat că presa va primi o listă cu cei mai mari poluatori regionali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *