Acasă » Interes general » Maioreanu: Aprobarea Strategiei de către Parlament ne va întări poziția în UE

Maioreanu: Aprobarea Strategiei de către Parlament ne va întări poziția în UE

31 august 2022
Interes general
energynomics

Aprobarea Strategiei Energetice a României de către Parlament va elimina eventualele disensiuni politice interne și ne va întări poziția în UE, a declarat Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, după publicarea în transparență decizională a Proiectului de Hotărâre pentru aprobarea Strategiei energetice a României 2022-2030, cu perspectiva anului 2050.

“Evoluția domeniului energetic românesc pare că devine tot mai complicată. Sunt probleme pe întreg circuitul – de la producător, până la consumatorul final. Din această perspectivă, dar și pentru a veni în sprijinul companiilor energetice, am propus colegilor mei parlamentari din județul Gorj o modificare a Legii 123/2012 – Legea energiei și a gazelor naturale. Am propus ca Strategia Energetică a României să devină lege aprobată de Parlament. Până în acest moment, Strategia Energetică se adopta prin Hotărâre a Guvernului. Mutând nivelul aprobării de la Guvern la Parlament, Strategia Energetică va deveni o lege independentă de culoarea politică a oricărui Executiv. Va fi mai puternică și mai greu de modificat în funcție de interesele partidelor politice”, a declarat Maioreanu, conform Financialintelligence.ro.

”Aprobarea Strategiei Energetice a României de către Parlament va elimina eventualele disensiuni politice interne și ne va întări poziția în UE. În egală măsură, este o abordare cât se poate de constructivă și în folosul tuturor – de la producători, la consumatorii de energie electrică. Avem resurse, avem energeticieni de foarte bună calitate, avem manageri de companii buni, este momentul să așezăm lucrurile pe un suport serios de care toți au nevoie. Sectorul energetic este în sine o resursă fundamentală a economiei românești!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *