Acasă » Electricitate » ABB a lansat întrerupătorul inovator SACE Infinitus pentru siguranță și eficiență energetică

ABB a lansat întrerupătorul inovator SACE Infinitus pentru siguranță și eficiență energetică

31 august 2022
Electricitate
energynomics

ABB a lansat un nou întrerupător cu semiconductoare pentru a pregăti următoarea generație de sisteme de alimentare în curent continuu (CC) sigure și eficiente din punct de vedere energetic. Distribuția în curent continuu se află în fruntea strategiilor care fac navele maritime mai durabile și mai eficiente din punct de vedere energetic – întrerupătorul SACE Infinitus simplifică integrarea, protejarea și controlul acestor noi arhitecturi de rețea de curent continuu pentru nave de toate tipurile și dimensiunile.

Sistemele de alimentare în curent continuu îmbunătățesc eficiența combustibilului cu până la 20%. Odată cu eliminarea pierderilor și a limitărilor impuse de curentul alternativ, rețelele de curent continuu permit navelor să regleze capacitatea electrică a generatoarelor diesel-electrice de la bord cu puterea necesară pentru propulsie și pentru alte sarcini. Arhitecturile electrice asociate curentului continuu simplifică, de asemenea, integrarea sistemelor de stocare a bateriilor și a celulelor de combustibil cu hidrogen în sistemul electric al navei și ajută la maximizarea eficienței acestora.

SACE Infinitus este primul întrerupător din lume certificat IEC 60947-2 cu tehnologie semiconductoare, optimizat pentru pierderi mici, asigurând astfel un dispozitiv all-in-one pentru protecția și controlul alimentării în curent continuu. Acesta va fi disponibil cu certificare DNV pentru aplicații maritime de joasă tensiune, oferind protecție ultrarapidă și permițând noi arhitecturi de rețea de curent continuu, făcându-le sigure și ușor de integrat pentru nave.

SACE Infinitus detectează și răspunde la defecțiunile de scurtcircuit de 100 de ori mai rapid decât întrerupătoarele mecanice tradiționale. Fiind cel mai important întrerupător al navei (general sau cupla), întrerupătorul cu semiconductoare permite izolarea zonelor de defect, chiar și în cazurile cu curenți de scurtcircuit extrem de mari, maximizând disponibilitatea sistemului. Dispozitivul ultrarapid întrerupe, de asemenea, curenții de defect fără arc electric, reducând riscul de arc electric la aproape zero. Pe lângă viteză, noua tehnologie oferă dispozitivului si o viață electrică ultra lunga; de 100 de ori mai lungă decât în cazul întrerupătoarelor standard.

Designul compact, all-in-one al dispozitivului, face integrarea acestuia simplă și costul investiției scăzut. SACE Infinitus include protecție, comutare, izolator, contor de energie, analizor de rețea și modul de conectivitate inteligent – se potrivește în tablouri electrice standard de 600 mm și se integrează perfect cu instrumentele software ABB Ekip și EPIC pentru o configurare cât mai ușoară. Odată cu tehnologia de comutare aleasă de ABB pierderile de putere sunt, de asemenea, cu până la 70% mai reduse decât în cazul utilizării altor soluții de electronică de putere.

Conceptul revoluționar ABB cu semiconductoare a fost prezentat pentru prima dată în anul 2019. Echipele de dezvoltare au rafinat și validat tehnologia, încorporând tehnologia de bază într-un design de produs care îndeplinește cerințele stricte de certificare IEC 60947-2. Proiectele pilot sunt în desfășurare cu clienții, înainte de producția de serie în T1 2023.

SACE Infinitus poate fi, de asemenea, utilizat pentru alte aplicații de distribuție în curent continuu în industrie, clădiri comerciale și pentru încărcarea vehiculelor electrice, folosind energie regenerabilă și sisteme de stocare cu ajutorul bateriilor pentru a obține economii de energie și reducerea amprentei de carbon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *