Vânzările în creștere ale SUV-urilor se bat cap în cap cu politicile de mediu

0

Creșterea cererii pentru mașini sport-utilitare (SUV-uri) a dus la înregistrarea unor vânzări – record pentru producătorii de automobile premium, inclusiv BMW și Mercedes, anul trecut, industria auto intrând astfel în coliziune cu eforturile guvernelor de a combate încălzirea globală, în pofida investițiilor mari în vehicule electrice.

BMW a declarat, vineri, că livrările principalului său brand de lux au crescut cu 2% până la un record de 2,17 milioane de vehicule anul trecut, datorită unei creșteri de 21% a vânzărilor vehiculelor sale SUV marca X, care acum deține 44% din vânzările globale ale grupului german, potrivit Reuters.

În cazul Mercedes-Benz, cea mai bine-vândută marcă premium, fiecare a treia mașină de lux vândută anul trecut a fost un SUV.

Producătorii auto din întreaga lume investesc miliarde în vehicule electrice în încercarea de a îndeplini reglementările noi privind emisiile, însă nu este clar câți cumpărători vor atrage acestea. „Preferințele consumatorilor pentru SUV-uri ar putea compensa avantajele oferite de mașinile electrice”, a avertizat Agenția Internațională pentru Energie (IEA) în raportul său din luna noiembrie.

Share.

Lasă un comentariu