Acasă » Petrol și Gaze » Vânzările Gazprom prin platforma ESP au înregistrat un nivel-record

Vânzările Gazprom prin platforma ESP au înregistrat un nivel-record

13 ianuarie 2020
Petrol și Gaze
Energynomics

Vânzările rusești de gaz de pe Platforma Electronică de Vânzare (ESP) a Gazprom Export au atins joi un nou record zilnic, un total de 477 milioane metri cubi de gaze fiind vândute.

Vânzările prin intermediul ESP au crescut de la începutul anului 2020, deoarece Gazprom oferă volume importante pentru compensarea vânzărilor mici din decembrie, care au fost afectate de incertitudinea cu privire la viitorul tranzitului rusesc de gaze prin Ucraina, potrivit S&P Global.

Gazprom și Naftogaz din Ucraina au semnat un nou acord de tranzit de gaze pe cinci ani la 30 decembrie, înlăturând îngrijorările legate de posibile perturbări semnificative ale fluxurilor, compania rusă fiind de acord să tranziteze 65 de miliarde de metri cubi de gaze prin Ucraina în 2020.

Vânzările prin ESP au fost cele mai mari joi, față de ultimul record din 10 iulie 2019, când Gazprom Export a vândut 406 milioane mc.

Vânzările au înregistrat în medie 225 milioane mc/ zi până acum în luna ianuarie, aceasta fiind cea mai mare medie lunară de la lansarea platformei ESP, în septembrie 2018.

Cota maximă lunară anterioară a fost în medie de 121 milioane mc/zi, în iulie anul trecut.

Volumele totale vândute până în acest an sunt deja de 1,35 miliarde mc – aproape dublul vânzărilor totale din decembrie, când s-a înregistrat o cifră de 789 milioane mc.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *