Acasă » Interes general » Grecia va taxa cu 15% profiturile multinaționalelor și ale marilor companii

Grecia va taxa cu 15% profiturile multinaționalelor și ale marilor companii

11 martie 2024
Interes general
energynomics

Ministerul Economiei și Finanțelor de la Atena a înaintat Parlamentului un proiect de lege privind impozitarea care prevede stabilirea unei cote minime de impozitare de 15% pentru marile companii multinaționale, precum și pentru marile grupuri grecești, conform Hotnews.

Proiectul de lege transpune cu întârziere o directivă relevantă a Uniunii Europene, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, își propune să pună capăt practicilor fiscale ale companiilor multinaționale care le permit în prezent să-și transfere profiturile către țări cu taxe zero sau foarte mici.

Planul elaborat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) creează un set de reguli fiscale internaționale pentru a se asigura că aceste întreprinderi își plătesc cota echitabilă din impozite oriunde își desfășoară activitatea.

În Grecia, măsura vizează 19 grupuri grecești și 900–950 de filiale multinaționale. Proiectul de lege reglementează impunerea unei cote minime efective de impozitare de 15% asupra entităților aparținând unor grupuri de afaceri multinaționale sau unor mari grupuri naționale cu venituri anuale care depășesc 750 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *