Termoenergetica va prelua activitatea RADET, va fi achiziționată energie termică și de la alți furnizori

1

Primăria Municipiului București (PMB) va achiziționa energie termică pentru zonele Pipera – Aviației și Colentina – Fundeni de la alți furnizori în afară de ELCEN, asta pentru că CET-urile Pipera și Titan nu mai furnizează energie, au decis membrii Consiliului General al Primăriei Bucureștiului (CGMB).

„Se aprobă demararea de către RADET Bucureşti a procedurilor necesare în vederea achiziţionării de energie termică în zonele deficitare ale sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Municipiul Bucureşti, respectiv Pipera — Aviaţiei şi Colentina — Fundeni“, se arată în raportul de specialitate al proiectului, votat în ședința CGMB de joi, 14 noiembrie.

În același timp, Alexandru Burghiu, fost director al RADET, a devenit noul director general al Termoenergetica. Burghiu a explicat pentru Mediafax că CET-urile de la care PMB urmează să cumpere energie nu există în prezent, însă se va face o licitație pentru construirea unui astfel de sistem.

„Sistemul de termoficare al RADET este proiectat cu 6 CET-uri mari, însă, în prezent, Pipera și Titan nu mai furnizează energie. Practic, prin acest proiect, RADET cere acordul Consiliului General al Municipiului București pentru demararea procedurilor de achiziție a energiei termice în zonele respective. Vom face licitație, în care noi punem condiții, adică în cât timp să construiască CET-ul și de câtă energie avem nevoie. Totodată, noi ne obligăm să cumpărăm de la ei pe o anumită perioadă de timp. Este o soluție pentru a reface sistemul“, a mai declarat Alexandru Burghiu.

Share.

1 Comment

  1. Si acesti alti furnizori vor da la pret mai mic decat ELCEN ? daca da ar fi cazul sa se rescrie cartile de termotehnica. Fara Pipera si Titan si fara grupul nou de la CET Vest,cu ani urma ELCEN asigura dublul energiei termice furnizate in prezent.Au trecut cumva cazanele la functionare pe energie solara ? Sunt curios ce va face adm judiciar al ELCEN, referitor la achizitia energiei termice de la alti furnizori cu pret mai mic.

Lasă un comentariu