Acasă » Electricitate » Stroe, MET: Vrem să investim într-o nouă capacitate pe gaze

Stroe, MET: Vrem să investim într-o nouă capacitate pe gaze

19 noiembrie 2019
Electricitate
Energynomics

Bogdan Tudorache

MET România Energy, furnizor privat de energie cu o cotă de piață de 7-8% pe piața concurențială, a depășit de două ori cota obligatorie de înmagazinare a gazelor naturale pentru această iarnă, susține Petre Stroe, directorul general al companiei. În același timp, compania vrea să investească într-o nouă capacitate de producție pe gaze.

”Avem un record de înmagazinare… Avem o rată de înmagazinare de două ori față de obligația instituită de ANRE… Intenționăm să investim într-o capacitate de producție pe gaze de mărime medie, care să ofere electricitate, energie termică și servicii de sistem… Investigăm finalizarea acestei investiții lângă unul din marile orașe”, a spus Stroe, explicând că nu este vorba despre București.

Din păcate, de multe ori autoritățile locale nu s-au arătat interesate de proiectele energetice. ”De multe ori constatăm că… fie nu înțeleg, fie nu vor, fie nu știu de ce sunt acolo”, a comentat Stroe.

El a blamat consiliile locale din țară, care au reușit să ”îngroape” mai mult de 16 centrale funcționale, punându-le în mod nejustificat – în opinia sa- pe linie moartă. ”Măcar să le valorifice la fier vechi, și tot ar face ceva bani…Aceste capacități trebuie înlocuite”, a comentat Stroe.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *