Acasă » Interes general » Consiliul General al Primăriei București a aprobat fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica

Consiliul General al Primăriei București a aprobat fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica

7 martie 2024
Interes general
energynomics

Consiliul General a votat din nou, de principiu, fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară la cererea PNL București și a lui Sebastian Burduja, ministrul Energiei și posibil candidat la Primăria Capitalei.

„Se ia act de prevederile Memorandumului aprobat în cadrul ședinței Guvernului Romaniei din data de 31. 01. 2024, ce are ca temă „Realizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat (SACET), respectiv producerea, transportul, distribuția și furnizarea energiei termice în Municipiul București, în vederea utilizării optime a resurselor de energie și cu respectarea normelor de protecție a mediului, sănătății populației și dezvoltarii durabile”. Se aprobă de principiu realizarea fuziunii dintre Societatea Electrocentrale Bucuresti S. A. (ELCEN) si Compania Municipala Termoenergetica Bucuresti SA”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat miercuri de Consiliul General, conform Hotnews.ro.

Inițial, primarul general, Nicușor Dan, nu a dorit să pună proiectul pe ordinea de zi, motivând că mai există o hotărâre de Consiliu General care permite fuziunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *